Home > TOP Oss biedt Heracles vechtlust, maar vindt er niks voor terug
NIEUWSTOPIC
TOP Oss biedt Heracles vechtlust, maar vindt er niks voor terug
17 maart 2023
Een geflatteerde uitslag, daar was iedereen het na afloop eigenlijk over eens. TOP Oss bood hoogvlieger Heracles lange tijd prima partij, maar zag daar op het scorebord helemaal niets van terug. Daar was na 90 minuten namelijk een pijnlijke 1-5 af te lezen.

Was het voetbal om over naar huis te schrijven in de eerste helft? Mensen met een wit-zwart hart vonden dat allerminst het geval, terwijl zij met een rood-wit exemplaar niet ontevreden naar elkaar knikten bij het rustsignaal. De stand was toen immers nog 0-0, en hoewel er een beide kanten maar sporadisch kansen te noteren waren, maakten de Ossenaren er wel een echte wedstrijd van, waarin ze verre van kansloos waren.

Margaritha gevaarlijk
Sterker nog, in de vijfde minuut was het Jearl Margaritha die namens de thuisploeg dribbelend naar voren stoof en meteen voor het hem zo kenmerkende gevaar zorgde. De Heraclieden braken ook sporadisch uit, maar vonden daarbij zowel doelman Thijs Jansen als aanvoerder Lorenzo Piqué op hun pad. Die laatste kopte een gevaarlijke bal op meters voor het doel eroverheen, om een Almelose aanval knap te neutraliseren.

One Love
Foto door Bert van Berkum

Tempo
Na de thee voerden de bezoekers het tempo aanzienlijk op. Na vijf minuten werd spits Arthur Allemeersch ter hoogte van de middenlijn echter bruut omver gekegeld. Zowel de spelers als de staf en vele toeschouwers was het een raadsel waarom de arbitrage door liet spelen, en tot overmaat van ramp viel juist uit die uitbraak het eerste doelpunt van de wedstrijd. Rigino Cicilia werkte op aangeven van Marco Rente de 0-1 tegen de touwen, en ontketende daarmee zijn ploeg.

Vasilios Pavlidis

Hattrick
Zes minuten later verdubbelde Nikolai Laursen de score, en kort daarop peerde hij het leer wéér tegen de touwen. Het waren de eerste twee doelpunten van wat uiteindelijk zelfs een hattrick zou worden. Het spelbeeld werd daarmee geen recht gedaan. TOP bleef geloven in een resultaat, een kreeg in de 77ste minuut dankzij een fraai uitgespeelde aanval zelfs zicht daarop. Kyvon Leidsman trapte de bal beheerst in de verre hoek, waar deze via de binnenkant van de paal tegen de touwen kletterde: 1-3.

Sleutelmomenten
Toen Marko Vejinovic tien minuten voor het einde de 1-4 maakte, bleek die kans toch wel verkeken. In blessuretijd schroefde Laursen de score voor zijn ploeg nog verder op door zijn hattrick compleet te maken. Heracles had niet de absolute overhand op het veld, maar ging wel veel volwassener met een aantal sleutelmomenten om dan de Ossenaren deden. Die momenten bleken helaas ruim voldoende om het verschil te maken.