Home > Geen uit-publiek bij wedstrijden TOP Oss en FC Den Bosch
NIEUWS
Geen uit-publiek bij wedstrijden TOP Oss en FC Den Bosch
4 oktober 2022

De voetbalwedstrijd FC Den Bosch – TOP Oss op 17 september jl. eindigde helaas met geweld en agressie. Een situatie die geen van de betrokken voetbalclubs, KNVB, gemeenten, OM en politie willen. De betrokken partijen voelen zich genoodzaakt een maatregel te nemen die de mogelijkheid van zulk geweld en agressie beperkt. 

Dit in het besef dat een kleine groep het verpest voor de voetbalsupporter die wel voor een positieve voetbalbeleving is. Na een gezamenlijk overleg op 3 oktober is daarom het volgende besluit genomen: 

De volgende wedstrijd TOP Oss – FC Den Bosch (3 februari aanstaande) is zonder uit-publiek. Dat geldt ook voor de komende drie seizoenen. Bij aanvang van het seizoen 2026/2027 kunnen de wedstrijden waarin deze voetbalclubs tegen elkaar spelen, weer met publiek gespeeld worden. 

Doel besluit

De betrokken partijen willen hiermee uiten dat de mensen die zorgen voor geweld en agressie, niet welkom zijn. Voetbalwedstrijden horen plaats te vinden in een veilige omgeving en sportieve sfeer. Dat onderstreept iedereen. Voetbal is een sport die mensen wil verbinden, een stadion een plek voor familie en voetballiefhebbers. 

Geweld rond voetbalwedstrijden past niet in dat beeld en wordt door alle betrokken partijen ook niet getolereerd. TOP Oss, FC Den Bosch, politie, Openbaar Ministerie en de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Oss trekken hierin samen op. Ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. En vanuit een gedeelde visie waar het gaat om een positieve voetbalbeleving. 

Onderzoek nog volop bezig

Het onderzoek naar de ongeregeldheden van 17 september jl. is nog in volle gang. De verwachting is dat naar aanleiding hiervan nog individuele maatregelen zullen volgen. Wanneer hier duidelijkheid over is, dan wordt hierover gecommuniceerd.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...