Home > TOP boekt nipte en vooral broodnodige zege op Jong PSV
NIEUWS
TOP boekt nipte en vooral broodnodige zege op Jong PSV
26 oktober 2019

Na een viertal wedstrijden zonder zege heeft TOP Oss een belangrijke zege geboekt op Jong PSV. De ploeg van Klaas Wels had aan een vroege goal van Lars Hutten genoeg voor de winst: 1-0.

Door: Kenny Boons

Bij de eerste Osse kans was het meteen raak. Hutten was het eindstation van een vlotte aanval over rechts, waarbij de aanvaller een afgemeten voorzet keurig met het hoofd tot doelpunt promoveerde. Een tegenreactie liet niet lang op zich wachten, want de rappe Cyril Ngonge schoot namens Jong PSV in het zijnet.

Lars Hutten kopte de 1-0 strak binnen. Het was zijn tweede treffer in twee duels. 

Foto’s: Proshots

Het bleek niet de opmaat naar een eerste helft met veel kansen. TOP had veel de bal, maar dat leverde weinig grote mogelijkheden op voor de rood-witten. Na 25 minuten was Hutten dichtbij zijn tweede doelpunt, maar hij kwam net te kort om een voorzet uit een vrije trap binnen te werken. Niet veel later was hij nogmaals gevaarlijk, ditmaal via een afstandspoging die door doelman Youri Roulaux werd gekeerd.

Moeizaam tweede bedrijf
Daar waar de eerste 45 minuten probleemloos verliepen voor TOP Oss, had de ploeg van Klaas Wels het een stuk lastiger in de tweede helft. In de 49e minuut was Ngonge tweemaal gevaarlijk, maar de aanvaller van Jong PSV zag zijn eerste inzet gepakt worden door Damien Perquis en de rebound schoot hij over.

Na een uur spelen volgde een betere fase van TOP, waarin het de wedstrijd had kunnen beslissen. Zo raakte Pieter Langedijk in de 63e minuut de lat en kopte Lorenzo Piqué uit een corner naast. De bevrijdende 2-0 bleef uit, waardoor TOP Oss het zichzelf onnodig moeilijk maakte in de slotfase. Ondanks het feit dat Jong PSV veel de bal had – vooral doordat TOP deze vaak weer snel inleverde – waren de Eindhovenaren zelden in staat de Osse defensie kapot te spelen. De thuisploeg kreeg in de 85e minuut de kans om de wedstrijd te beslissen, maar na een goede counteraanval schoot Philippe Rommens via de kunstgrasmat over.

Het bleef tot het laatste moment spannend met een corner voor Jong PSV in de allerlaatste minuut van de extra tijd als laatste wapenfeit. Keeper Roulaux ging mee naar voren, maar gelukkig kon de bal worden weggewerkt, waarna het bevrijdende eindsignaal klonk. Het was vandaag niet altijd even goed, maar de punten zijn het belangrijkst.

Scoreverloop
7. Hutten 1-0

Opstelling TOP Oss
Perquis; Opdam, Piqué, Stuy van den Herik, O. Rommens; Kaak, P. Rommens, Asmelash; Langedijk (72. Çelik), Gravenberch (43. Büttner) en Hutten (90+2. Briels)

Op naar het bekertreffen met O.S.S.’20!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?