Home > Driemaal is verre van scheepsrecht voor TOP tegen Almere
NIEUWSTOPIC
Driemaal is verre van scheepsrecht voor TOP tegen Almere
28 april 2023
TOP Oss verloor dit seizoen al twee keer van Almere City (één keer in de competitie en één keer in het bekertoernooi) maar scheepsrecht bleef uit bij het derde treffen tussen de teams. Sterker nog, het derde duel werd het pijnlijkst van allemaal.

De Ossenaren startten de wedstrijd met veel energie. Al in de eerste minuut kwamen ze tot aanvallen en kregen ze een corner. Daarmee was Almere City FC gewaarschuwd en probeerden zij tot aanvallen te komen. Een uitbraak van Almere zorgde ervoor dat Roshon van Eijma aan de noodrem moest trekken. Hij kreeg hiervoor een gele kaart. Niet veel later moest ook Trevor David aan de bak, ook hij zette een tackle net te laat in. Zo kregen de Zwarte Schapen een penalty. Duijvestijn mocht de pingel nemen, maar Thijs Jansen hield de bal uit het doel.

Veel ruimte
Hierna kwam de wedstrijd in balans. Beiden ploegen kregen ruimte. Margaritha en Mathieu kregen zelfs nog grote kansen, maar wisten de bal niet achter Nordin Bakker te krijgen. Zoals een oude voetbalwet luidt: Als je zelf niet je kansen afmaakt, dan doet de tegenstander dat wel. En zo ook in het Frans Heesen Stadion. In de tien minuten voor het rustsignaal, wist Anthony Limbombe tweemaal het doel te vinden.

Vier wissels
In de tweede helft startte TOP Oss weer fel. Maar wederom kon Almere City FC dit bedwingen. Stije Resink kreeg zelfs nog een grote kans, maar Jansen was in staat deze inzet zeer knap te keren. In de 54e minuut besloot hoofdtrainer Klaas Wels om een viervoudige wissel toe te passen. Kyvon Leidsman, Illounga Pata, Joshua Mukeh en Joshua Sanches vervingen Bradly van Hoeven, Trevor David, Dean van der Sluijs en Ömer Gündüz. Mooi voor Sanches, die sinds november niet meer heeft kunnen spelen door een blessure.

Dramatisch einde
Almere City FC kon de voorsprong uitbreiden door balverlies van TOP Oss. Herrero wist van deze fout te profiteren en noteerde de 0-3 op zijn naam. De kansen in het laatste halfuur van de wedstrijd waren vooral voor Almere. Thijs van Leeuwen viel geblesseerd uit en Vasilios Pavlidis verving hem. Thijs Jansen kon vele pogingen nog stoppen. Maar een zoveelste redding viel voor de voeten van Van la Parra. Deze rebound liet hij niet onbenut en zo scoorde hij de 0-4. Dit bleek niet de laatste goal te zijn. In de 88ste minuut kreeg Almere City FC haar tweede penalty. Nu mocht Hilterman aanleggen. In tegenstelling tot zijn teamgenoot, wist hij wel te scoren. En zo werd het in een dramatische avond 0-5 in het nadeel van TOP Oss.