Home > Tim Keurntjes kan eindelijk aan de bak
NIEUWS

Tim Keurntjes kan eindelijk aan de bak

11 januari 2019

Op 14 september sloot Tim Keurntjes op amateurbasis aan bij TOP Oss. De wetten van de KNVB schrijven dan voor dat de speler tot het einde van het jaar geen officiële duels mag spelen. Dat werd dus brommen geblazen voor de Doetinchemmer. Trainen en wachten. Wachten op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, want vanaf zondag is Keurntjes eindelijk speelgerechtigd.

Tim Keurntjes speelde eerder voor De Graafschap, FC Groningen, SC Cambuur, Telstar en weer De Graafschap. 

“Achteraf is deze periode nog redelijk snel voorbij gegaan. Dit is één van de leukste teams waar ik ooit onderdeel van uit heb gemaakt en de prestaties zijn goed. Dat maakt het een stuk makkelijker. En… ik ben het een beetje gewend, want bij De Graafschap heb ik vorig seizoen ook amper gespeeld”, blikt de linkspoot met de nodige zelfspot terug.

Aanvallende back
Keurntjes hoopt uiteraard dat hij zich snel aan het publiek kan laten zien. Hij kijkt ernaar uit om minuten te maken, te spelen in goedgevulde stadions en mee te delen in het succes. “Dat zou fantastisch zijn. Wat het volk van mij mag verwachten? Ik ben gehaald als linkervleugelverdediger, maar ik kan ook op het middenveld uit de voeten. De 5-3-2 formatie lijkt op m’n lijf geschreven, want ik ben aanvallend ingesteld en graag aan de bal. In dit systeem krijg je als back daar ook de ruimte voor.”

Knokken
Zijn longinhoud is groot en hij heeft een fijne linker. Keurntjes ziet zichzelf al een afgemeten vroege voorzet geven. Dat moet-ie natuurlijk wel de kans krijgen. “Het is duidelijk dat ik voor om deze plek moet strijden. De ‘trainingsmaanden’ zijn voorbij; nu is het erop of eronder. Ik hoop dat ik het mag laten zien.” Misschien kan dat zondagmiddag al. Tegen een tegenstander die hij redelijk gelijkwaardig acht. “Ook al staan ze een plek of tien lager. We gaan het zien.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Komde ok ut ollinge seizoen?

We hebben nog maar net een prachtjaar afgesloten en nu staat het seizoen 2019/2020 alweer voor de deur! Wat zou het mooi zijn als we nog zo’n tijd mogen beleven. En wat zou het mooi...

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...