NIEUWS
Thuisnederlaag TOP OSS tegen Excelsior.
24 januari 2021

TOP Oss leed afgelopen zaterdag helaas haar derde nederlaag op rij.

Excelsior speelde evenals Telstar in een 5/3/2 systeem maar dan een veel defensievere variant waarbij veel ingezet wordt op de kracht van haar spitsen in de counter. Dat betaalde zich, weliswaar onverdiend, uit in een 1 – 3 overwinning.

Olivier Rommens, Man of the match.

Foto’s: Bert van Berkum

Matige start

De gasten begonnen beter aan de wedstrijd dan wij. Wij hadden schijnbaar toch moeite met de speelwijze van Excelsior. Gelukkig leidde dit nauwelijks tot kansen behalve een afstandsschot wat via de onderkant van de lat niet in het doel verdween. Na deze matige start kwamen wij beter in de wedstrijd waarbij wij in de eerste helft het iets betere veldspel lieten zien maar daar helaas weinig tot geen kansen uit wisten te creëren. De enige grote kans werd door de goed spelende Dennis van der Heijden enigszins knullig om zeep geholpen. Excelsior kreeg in de eerste helft ook nog één grote kans en wist deze wel te verzilveren. Jan Lammers kende deze middag twee zwakke momenten en had daarbij ook de pech dat deze twee zwakke momenten beiden tot een tegentreffer leidden. Het eerste moment werd door een van de twee goudhaantjes van Excelsior, Joël Zwarts, in twee instanties tot doelpunt gepromoveerd 0-1. Al met al gingen wij zodoende met een onfortuinlijke achterstand bij rust aan de thee.

Lastige klus

Aangezien wij in de eerste helft nauwelijks tot kansen konden komen tegen deze defensieve tegenstander was het duidelijk dat wij na de rust aan een uiterst lastige klus begonnen. Gelukkig pakten wij die klus opvallend goed op. Met goed veldspel, aanvallende intenties en de juiste spelopvatting overklasten wij een half uur het apathisch en machteloos opererende Excelsior. En daar waar wij wel vaker ondanks goed veldspel te weinig kansen creëren was daar nu geen sprake van. Naast een prachtig doelpunt van Dennis van der Heijden (terechte 1-1) wisten wij de Rotterdamse muur diverse malen te doorbreken. De aanvallende wissel Mart Remans speelde daarbij een belangrijke en goede rol. Echter, het belangrijkste: het maken van een doelpunt na het allereerst creëren van kansen bleef achterwege. Helaas niet alleen bij Mart Remans. Excelsior kreeg uiteindelijk toch waar zij op speculeerde. Daar waar wij steeds de bal heel snel wisten te veroveren en het spel zich dus afspeelde op de helft van Excelsior kwam er toch een spaarzame counter. Het andere goudhaantje van Excelsior, Omarsson, sloeg goed toe bij een moment van onachtzaamheid 1-2. Juist voor tijd kreeg Niels Fleuren van dichtbij ongelukkig nog een bal tegen de arm. Een situatie waarbij wel vaker voor een strafschop wordt gefloten. Een onverdiende en geflatteerde 1-3 was een feit. TOP Oss moest opnieuw haar wonden likken nu de imposante opmars naar een PO positie hartgrondig is gestuit. Vervelend, maar geen enkele reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Volgende week wacht de Graafschap uit!

TOP, na een prachtig doelpunt van Dennis van der Heijden (terechte 1-1).