Home > Veelzijdige Thijs van Leeuwen kiest TOP Oss als thuishonk
NIEUWS
Veelzijdige Thijs van Leeuwen kiest TOP Oss als thuishonk
31 januari 2023
Thijs van Leeuwen verruilt FC Twente voor TOP Oss. Of het nu als vleugelspits of als aanvallende middenvelder is, de 21-jarige Heerdenaar kan niet wachten zichzelf er de komende anderhalf jaar te laten zien.

Klaas Wels is blij de veelzijdige speler vast te hebben gelegd voor de komende anderhalf jaar, met daarbij de optie op nog een seizoen. Door zijn brede offensieve inzetbaarheid, liggen er namelijk veel mogelijkheden voor hem in Oss. “Thijs is een aanvallend ingestelde speler, die zowel links als rechts op de vleugel kan spelen, en als aanvallende middenvelder”, vertelt de technisch directeur. “Hij is een speler die het vermogen heeft tussen de linies te spelen, doelgericht aan de bal is en ons aanvallende impulsen kan geven. We denken dat hij tot veel in staat is.”

Ervaring op beide niveaus
Van Leeuwen komt uit de jeugdopleiding van FC Twente, waar hij ook zijn eerste stappen in het betaald voetbal maakte. In seizoen 20/21 speelde hij in 21 eredivisieduels, en vond daarin drie keer het net. Daarmee heeft hij bijna even veel ervaring op het hoogste niveau opgedaan als in de eerste divisie, want een seizoen later verhuurden de Tukkers hem aan Almere City. Na zijn terugkeer bij Twente kwam hij in de plannen van de staf niet meer voor, waardoor hij nu voor een overstap naar het Brabantse Oss kiest.

“Ik heb wat blessures gehad, en het is even dat ik 90 minuten heb gehad”, verklaart de aanvaller zijn komst. De creatieve speler besloot al snel om het komende anderhalf jaar het Frans Heesen Stadion als thuishonk te kiezen. “Ik wil gewoon zoveel mogelijk spelen, of het nu als linksbuiten, rechtsbuiten of op nummer 10 is. Dat wil ik niet van een half jaartje af laten hangen. Klaas had een goed en overtuigend verhaal, en er is denk ik van beide kanten sprake van veel vertrouwen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...