Home > Thijs van Leeuwen krijgt bij TOP Oss weer plezier in het voetbal
NIEUWSTOPIC
Thijs van Leeuwen krijgt bij TOP Oss weer plezier in het voetbal
14 maart 2023
Voetbalzone licht wekelijks een veelbelovend talent dat in de eerste divisie speelt uit. De afgelopen was daarbij de beurt aan niemand minder dan Thijs van Leeuwen! De aanvallende middenvelder maakte tijdens de winter een transfer van Twente naar TOP Oss, en blonk in Brabant al snel uit in de basiself. Van Leeuwen: “Het belangrijkste is dat ik weer plezier op het veld heb.”

Hier alvast een voorproefje over hij zijn tijd in Oss tot nu toe verloopt:

In het Frans Heesen Stadion ligt Van Leeuwen tot medio 2024 vast. De Heerdenaar spreekt over een bewuste stap naar Oss. “Ik had heel lang geen minuten gemaakt, dus niet elke club staat te springen om een speler die net terugkomt van een blessure. Ik heb gesprekken gehad met meerdere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie, maar voelde hier het meeste vertrouwen. Oss is een wat kleinere club dan ik gewend was en dat is ook wel weer leuk. Tot dusver speel ik alles en krijg ik de kans op mijn favoriete positie. De overstap bevalt dus heel goed, dat is ook te zien aan mijn spel.”

In zijn eerste vijf wedstrijden onder trainer Klaas Wels startte Van Leeuwen iedere keer als basisspeler op ‘10’. Daardoor zit hij lekker in zijn vel. “Ik maak veel minuten en het team wint weer wedstrijden, dat is het belangrijkste. Ook de speelwijze bevalt me wel, we zoeken echt naar creatieve oplossingen.” Van Leeuwen scoorde tegen FC Eindhoven zijn eerste doelpunt als Ossenaar en werd vervolgens direct gekozen in het Elftal van de Week dat Voetbalzone samenstelt. “Het is altijd lekker om te scoren. Dat doelpunt had ik ook wel nodig, want het was al even geleden. Nu wil ik een bepalende speler worden voor de club. Het belangrijkste is dat ik weer plezier op het veld heb.”

Het hele interview lees je nu op Voetbalzone!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...