Home > Niet te passeren Thijs Jansen bereidt prachtige overwinning voor
NIEUWS
Niet te passeren Thijs Jansen bereidt prachtige overwinning voor
21 oktober 2022

Keeper Thijs Jansen hield in de eerste helft zijn ploeg overeind tegen Roda JC. In de tweede helft profiteerden zijn ploeggenoten daarvan door in het Frans Heesen Stadion met drie heerlijke goals de overwinning op te eisen.

FAMILIE TEJAB, BLIJF STERK. WIJ STAAN ACHTER JULLIE

Eindstation van een fenomenale counter: de 2-0 van Jearl Margaritha!

Na twintig minuten heeft Thijs Jansen al vier reddingen moeten verrichten. Vooral de eerste twee daarvan vormen een uitdaging, maar de doelman van TOP Oss houdt zijn ploeg koelbloedig overeind. Tien minuten later licht zijn doel alweer onder vuur, maar hij heeft de bal die Romano Postema zijn kant op schuift klemvast. De zesde redding volgt vijf minuten voor rust, als Bryan Limbombe op meters voor het doel de bal zijn kant op kopt. Jansen plukt de bal beheerst uit de lucht. 

Vlak voordat beide ploegen de kleedkamers ingaan, claimt TOP dan eindelijk haar eerste kans: een strakke voorzet van Dean van der Sluys wordt daar Toshio Lake in een halve omhaal over het doel heen getrapt. Een fraai moment, maar dat goalie Jansen zijn ploeg tot dan toe overeind heeft gehouden, mag duidelijk zijn.

Frisser, soepeler en assertiever
De Ossenaren besluiten dan ook dat het in de tweede helft anders moet. Al snel is duidelijk dat er ineens een frisser, soepeler en assertiever TOP is opgestaan. Na een kwartier spelen draait Toshio Lake het strafschopgebied in en lost een schot richting Mortiz Nicolas. De keeper van Roda pakt de bal, maar ziet enkele minuten later Lake opnieuw opstomen. Guus Joppen werkt hem enkele meters buiten de zestien meter tegen de grond, wat een mooie plek voor een vrije trap oplevert. Het is Roshon van Eijma die deze vanuit een lastige hoek scherp naar binnen kopt: 1-0!

Kort daarop gaan Toshio Lake en Delano Ladan naar de kant, en moeten Richonell Margaret en Jearl Margaritha een nieuwe impuls aan de voorhoede geven. Die laatste staat zo’n vijf minuten in het veld, als Jansen een krachtige vrije trap van Bryan Limbombe pareert, en door snel te handelen een counter kan inleiden. Met een fenomenale dribbel stuift Margaritha daarin vanaf eigen helft richting het vijandige doel, waar hij goalie Nicolas omspeelt en de 2-0 tegen de touwen trapt. Uitzinnig van vreugde springt de linksbuiten over de boarding om zijn doelpunt te vieren met de supporters. Oss mag weten dat de linksbuiten weer terug is!

In blessuretijd maakt diezelfde Margarita het feest nog verder compleet. Een duw in de rug in het strafschopgebied brengt hem naar de grond; Arbiter Oostrom kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Margaritha eist de pingel zelf op, en schiet zijn ploeg zo naar een even heerlijke als onverwachte overwinning!

FAMILIE TEJAB, BLIJF STERK. WIJ STAAN ACHTER JULLIE

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...