Home > “Telstar zal tot het uiterste gaan”
NIEUWS
“Telstar zal tot het uiterste gaan”
28 september 2018

In de TOTO KNVB Beker zijn altijd een boel verrassingen. Ieder jaar weer. Amateurclubs stegen ook deze week boven zichzelf uit door gerenommeerde clubs uit te schakelen. sommige BVO’s – zoals TOP Oss – kropen door het oog van de naald. Het was ongekend spannend in Rijnsburg. “Mijn hartslag is weer normaal”, knipoogt Klaas Wels. “We hebben geen goede pot gespeeld, dat weten de jongens ook. Maar we zitten wel in de koker voor de volgende ronde.”

Klaas Wels kan vanavond weer beschikken over Dean van der Sluys. De linksback is hersteld van de botsing in Volendam. Voor Ferry de Regt en Jordie Briels komt ook dit duel te vroeg.

Telstar ging met liefst 5-0 onderuit tegen AFC en ontbreekt zaterdag bij de loting. “Het zal daar niet gezellig geweest zijn de afgelopen dagen”, vervolgt de trainer. “De boel zal op scherp staan. Het is de vraag wie er gaan spelen bij de Witte Leeuwen, want ze wisselen regelmatig van systeem en basisformatie. Maar wie er ook spelen; ze zullen uit zijn op revanche. Ik verwacht een getergde tegenstander die tot het uiterste zal gaan.”

Een incident
Afgelopen zomer is er een boel veranderd in Velsen-Zuid. Keeper Rody de Boer, middenvelders Mo Osman en Ferdy Schouten en de complete aanval (Melvin Platje, Andrija Novakovich en Mohamed Hamdaoui) zijn vertrokken. Dat lijkt ze te verzwakken. “Het is lastig in te schatten waar dit team toe in staat is, maar ze hebben FC Dordrecht (1-4) en Jong FC Utrecht (2-0) al weten te verslaan. Zij hebben dus echt wel wat in hun mars. De nederlaag tegen AFC beschouw ik dan ook als een incident.”

Wij zijn TOP Oss
Vorig jaar werd Telstar gekenmerkt door flair. Door bravoure. Op dat vlak lijkt de club ingeboet te hebben, terwijl TOP daarin juist progressie heeft geboekt. Wels: “Onze ploeg heeft een gezonde portie zelfvertrouwen én veel voetballend vermogen. Waar we ook komen, willen we voor een resultaat gaan. Altijd. En dat stralen de gasten ook uit. Wij zijn TOP Oss: een kleine club, maar wel overtuigd van onze kwaliteiten.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

OFF DAY TOP OSS TEGEN STERK TELSTAR 1-4

Er was afgelopen zaterdagmiddag heel veel te winnen voor TOP Oss. Een overwinning zou de ploeg op een play-offpositie hebben gebracht en op gelijke hoogte met de tegenstander Telstar!...

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...