Home > Telstar is TOP Oss de baas: 1-0
NIEUWS

Telstar is TOP Oss de baas: 1-0

25 januari 2020

Na de prima wedstrijden tegen Jong AZ en koploper Cambuur ging TOP Oss gisteravond redelijk kansloos onderuit met slechts 1-0 uit bij Telstar. Interessant was het om te zien dat beide teams exact met eenzelfde 3/5/2 of 5/3/2 systeem speelden. Het verschil zat hem deze avond puur in het aanvallende vermogen. Dat had Telstar de gehele wedstrijd meer! Het overschatten van systemen bleek daar maar weer eens uit. Kwaliteit bepaalt, niet het systeem.

Veel blessureleed bij TOP Oss. Voor de wedstrijd vielen Koeman en Piqué geblesseerd uit. Tijdens de wedstrijd kon helaas ook Dean van der Sluijs niet verder. Laten we hopen dat het meevalt.

Foto’s: SoccratesImages & ProShots

In de eerste helft was het veldspel van TOP Oss niet minder dan dat van de gastheren. Echter, Telstar was (vaak met een vallende, lange bal van laatste man Korpershoek) wel gevaarlijker. De twee redelijk eenzame Telstar spitsen hielden de bal vast en onze verdedigers bezig. Toch was de 0-0 ruststand geen onlogische.

Na de pauze kregen we het lastiger en moesten we hard knokken om overeind te blijven. Kansen bleven echter (nog) verder weg. Letterlijk één verdedigende fout wordt dan fataal. En dat gebeurde in de 65e minuut, 1-0. Na deze treffer waren wij ondanks al onze goede bedoelingen niet in staat om kansen te creëren. Hooguit enige dreiging. Daarbij moet vermeld worden dat Telstar diverse mogelijkheden kreeg om de score uit te breiden. Dat lieten zij ook na. Zo verlieten wij Velsen met een verdiende 1 – 0 nederlaag. Volgende week thuis Roda JC.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...