Home > Teleurstellende zondagmiddag in Kerkrade
NIEUWS

Teleurstellende zondagmiddag in Kerkrade

9 september 2019

Het gelijkspel tegen De Graafschap, dat nog zo tevreden stemde, heeft zondag geen vervolg gekregen. Van het frisse en energieke spel was tegen Roda JC weinig te zien. De Limburgers wonnen dan ook: 2-1.

Lorenzo Piqué speelde zijn 200e competitiewedstrijd voor TOP Oss, maar had dit vast anders voorgesteld.

Onmachtig
In de eerste helft werd vrij snel duidelijk dat dit een moeilijke middag zou worden voor de Ossenaren. Na drie minuten viel de openingstreffer voor Roda JC al. Richard Jensen verlengde een kopbal van Daryl Werker en knikte van dichtbij raak.

Vanaf dat moment bepaalde Roda het speelbeeld en had TOP aanvallend niets in de melk te brokkelen. Desondanks leek de rust met een klein verschil gehaald te kunnen worden, maar niets was minder waar. Ronald Koeman had geen antwoord op het schot van Jordy Croux waarna Ike Ugbo de 2-0 binnen schoot.

Wissels
Na de pauze bleven Giovanni Büttner en Cihat Çelik achter in de kleedkamer en voor hen in de plaats kwamen Dylan Mertens en Lars Hutten. Zij zorgden voor wat meer energie, maar sprankelend was het nog steeds niet.

Pas na een uur spelen werden de rood-witten gevaarlijk. Cas Peters gaf een kopbal van Olivier Rommens nog een zetje met het hoofd, maar doelman Tom Muyters voorkwam de aansluitingstreffer. Hij had ook een antwoord op een kopbal van Hutten en moest in de 92e minuut pas buigen. Hutten en Philippe Rommens combineerden goed en laatstgenoemde schoof binnen: 2-1.

Het was te laten om het tij nog te keren. TOP ging met lege handen terug de bus in.

Scoreverloop
3. Jensen 1-0, 41. Ugbo 2-0, 90+2. P. Rommens 2-1.

Opstelling TOP Oss
Koeman; O. Rommens, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren; Kaak, Çelik (46. Hutten), Büttner (46. Mertens), P. Rommens; Stroo en Peters (77. Langedijk).

Uithuilen … en door. Zaterdag wacht het treffen met Go Ahead Eagles.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...