Home > Teaser TOPSCORE: realiteit, ambitie en hoop!
NIEUWS
Teaser TOPSCORE: realiteit, ambitie en hoop!
26 november 2020

Het is bijna tijd voor een nieuwe editie van de TOPSCORE! Om jullie een voorproefje te geven, is het voorwoord van directeur Peter Bijvelds hier alvast te lezen.

Op het moment dat ik dit schrijf leven we, zonder te overdrijven, in een van de meest ongekende periodes uit onze gehele geschiedenis. Een virus heeft de wereld in zijn greep. Het is gewoonweg ongepast om zelfs in een voorwoord van een betaald voetbal organisatie te starten met het te hebben over de kernactiviteit: voetballen. Dat is de realiteit! De realiteit waarbij het virus naast de meest belangrijke impact op de gezondheid, ook een grote economische impact heeft.

TOP Oss was juist voor het intreden van het virus succesvol bezig met het opzetten van een uniek, commercieel en maatschappelijk initiatief, waarbij diverse mensen/bedrijven reeds aansluiting wilden zoeken. Een initiatief waarbij het behalen van de play-offs met kans op promotie vanaf het seizoen 2021/2022 of op zijn laatst 2022/2023 ook op financieel gebied een doelstelling zou worden en niet slechts een ambitie. Het raakt mij zeer positief dat dit initiatief inmiddels weer, uiteraard met de nodige vertraging, is opgepakt. Dat past bij de verdere progressie die wij aantoonbaar en feitelijk boeken op werkelijk alle gebied. Zelfs de grootste zwartkijker kan en wil dat niet meer ontkennen. Maar we zijn wel absoluut toe aan de volgende stap!

Inmiddels staan wij op de 17e plaats op de huidige ranglijst en dat stelt teleur. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik een enigszins lastige start van de competitie niet onverwacht vond, omdat we hebben besloten om aanmerkelijk initiatiefrijker voetbal te willen gaan spelen dan in het voorgaande seizoen. Een speelstijl waarbij we er vanuit gaan dat we heel veel meer te winnen dan te verliezen hebben. Na een zwakke seizoensopening wisten wij dat initiatiefrijke voetbal al sneller te brengen dan ik had verwacht. Maar na een goede fase zijn we teruggevallen en mis ik soms het positivisme, het vertrouwen en het lef om ons bij vlagen best aantrekkelijk voetbal om te zetten in resultaten. Eigenlijk speelden we sindsdien maar één slechte helft tegen FC Eindhoven, maar juist dan mag/moet je niet wederom verliezen. Ik besef terdege dat sommigen mijn uitspraak, waarin ik de ambitie uitte voor de derde keer in zes jaar tijd de play-offs te halen, als lachwekkend hebben ervaren. Tot op heden geeft de ranglijst ze gelijk. Maar de dag dat ik deze ambitie bij onze fantastische mooie club laat varen zal tevens mijn laatste dag binnen de club zijn. Zolang ik er ben blijft dit een ambitie en als het aan mij ligt wordt het al snel voor de eerste keer in de historie van de club ook een terechte doelstelling! Ik hoop tot binnenkort!

Met vriendelijke groeten,

Peter Bijvelds

Peter Bijvelds

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...