Home > Sven Zitman maakt de overstap naar TOP Oss
NIEUWSTOPIC
Sven Zitman maakt de overstap naar TOP Oss
16 augustus 2023

TOP Oss heeft zich wederom geroerd op de transfermarkt. Sven Zitman komt de selectie van Ruud Brood versterken en heeft zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2025 (+1-jarige optie) aan TOP Oss verbindt. In afwachting van de afronding van de laatste administratieve formaliteiten zal Zitman aanstaande vrijdag zijn opwachting maken in de wedstrijdselectie.

De 21-jarige middenvelder komt over van PEC Zwolle, waar hij nog beschikte over een doorlopende verbintenis tot medio 2024. Zijn jeugdopleiding genoot hij echter niet in Zwolle, maar zo’n 125 kilometer verderop, op Sportcomplex Varkenoord. Als 9-jarig jongetje sloot hij zich aan bij de academie van de Rotterdammers, waar hij de volledige jeugdopleiding doorliep. Tot een debuut in de hoofdmacht wist het echter niet te komen voor Zitman.

In de zomer van 2022 sloot hij zich – na een succesvolle proefperiode – aan bij de selectie van de uiteindelijke promovendus PEC Zwolle. In zijn tijd bij de Blauwvingers kwam hij tot elf officiële wedstrijden, waarin hij één doelpunt wist voor te bereiden en zelf ook eenmaal op het scoreformulier terug was te vinden.

Technisch directeur Linton Posthumus is in zijn nopjes met de komst van Zitman: “Sven heeft een goede opleiding genoten, wat ook terug te zien is in zijn spel. Hij is technisch goed onderlegd en is in staat om het spel te lezen. Met zijn voetballende kwaliteiten reken ik erop dat Sven écht een toevoeging zal zijn aan dit elftal.”

Sven Zitman is blij met zijn overstap naar TOP Oss: “Ook ik wil mij natuurlijk doorontwikkelen als speler. Belangrijk daarbij is dat ik veel aan spelen toe ga komen. Ik denk dat ik hier op de goede plek zit om op die manier stappen te maken. Ik heb er ontzettend veel zin in en kan niet wachten om in het shirt van TOP Oss te gaan spelen!” 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...