Home > Sterkte tweede helft wordt niet beloond in Den Haag: 2-1
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
Sterkte tweede helft wordt niet beloond in Den Haag: 2-1
6 oktober 2023

Het is TOP Oss vanavond wederom nét niet gelukt om een resultaat te boeken. Net als eerder deze week, tegen Willem II, werd er met minimaal verschil verloren. Arthur Allemeersch trok de vroege achterstand in de tweede helft op knappe wijze gelijk, maar zag Henk Veerman tien minuten voor tijd voor de tweede maal het net vinden. TOP Oss blijft daardoor op vier punten staan.

Ten opzichte van de inhaalwedstrijd tegen Willem II, drie dagen eerder, verscheen TOP Oss vanavond met één andere naam aan de aftrap tegen ADO Den Haag. Het was Amine Rehmi die zijn plekje ditmaal moest afstaan. Jonathan Mulder mocht daardoor zijn opwachting maken aan de aftrap.

ADO Den Haag, dat anderhalve maand geleden voor de laatste keer wist te verliezen, begon duidelijk sterker aan de wedstrijd dan TOP Oss. De Hagenezen zochten in de beginfase nadrukkelijk Henk Veerman op, die in stelling moest worden gebracht vanuit de spitspositie. Het was Mike Havekotte die echter meerdere malen goed stond op te letten en de Haagse pogingen onschadelijk wist te maken. Het was vervolgens in de 17e minuut alsnog raak voor ADO Den Haag. Een voorzet vanaf de linkerkant werd knap binnengekopt in de verre hoek door de boomlange Volendammer: 1-0. TOP Oss had veelal moeite om de voorwaartsen écht in stelling te brengen, waardoor kansen schaars bleven in de eerste helft. Ook ADO Den Haag werd in het restant van het eerste bedrijf niet meer heel gevaarlijk, waarna de 1-0 tussenstand ook op het scorebord stond na 45 minuten voetballen.

In de rust besloot Ruud Brood om flink in te grijpen en maar liefst driemaal te wisselen. Thijs van Leeuwen, Konstantinos Doumtsios en Ilounga Pata bleven achter in de kleedkamer, terwijl Joshua Eijgenraam, Amine Rehmi en Delano Ladan hun opwachting maakten. TOP Oss leek direct met nieuwe energie aan te aftrap te zijn verschenen, getuige het feit dat de eerste kans van de tweede helft vanuit Osse zijde kwam. Het was Grad Damen die vanaf de rand van het zestienmetergebied hard besloot uit te halen. Doelman Kilian Nikiema wist de bal echter met zijn vingertoppen over te tikken. TOP Oss leek met de minuut meer vertrouwen te krijgen en werd steeds gevaarlijker. De ingevallen Amine Rehmi wist met een dropkick de bal richting de linker kruising te sturen, maar miste het doel op een haar na. De aanvallende drang van de Ossenaren werd in de 61e minuut dan eindelijk beloond. Het was Arthur Allemeersch die met een onverwachte, maar ontzettend knappe, lob de doelman in de verre hoek wist te passeren: 1-1! Amper bekomen van de feestvreugde was het echter diezelfde Arthur Allemeersch die zijn tweede gele kaart wist te pakken. Dat betekende dus dat er nog een klein halfuur gespeeld moest worden met tien man. De verdediging van TOP Oss stond echter goed, waardoor dit niet extra veel kansen leek op te leveren voor de thuisploeg. Vanuit het niets moesten de Ossenaren echter alsnog het hoofd buigen in de 80e minuut, toen het wederom Henk Veerman was die de bal achter Mike Havekotte wist te koppen: 2-1. TOP Oss probeerde het in het restant van de wedstrijd nog wel, maar kon geen vuist meer maken. Ook vandaag werd er dus met minimaal verschil verloren.

Aankomende week staat er, vanwege de interlandbreak, geen wedstrijd op het programma voor de ploeg van Ruud Brood. Over twee weken komt TOP Oss wél weer in actie, dan reizen we af naar Wijdewormer voor het treffen met Jong AZ.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?