Home > Sterker TOP Oss redt in blessuretijd terecht punt
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
Sterker TOP Oss redt in blessuretijd terecht punt
26 april 2024

TOP Oss heeft vanavond één punt overgehouden aan het treffen met Jong AZ. De jongelingen uit Alkmaar leken er lange tijd met de overwinning vandoor te gaan, door een vroege treffer van de voeten van Kees Smit. Het was echter Grad Damen die een volledig terecht punt uit het vuur wist te slepen in blessuretijd: 1-1.

Ten opzichte van de nipte nederlaag in en tegen (FC) Dordrecht, besloot Ruud Brood om zijn elftal op twee plaatsen te wijzigen. Joshua Eijgenraam en Lars Nieuwpoort werden vervangen door Delano Ladan – die vorige week nog wist te scoren – en Xander Lambrix.

Het was TOP Oss dat het sterkste uit de startblokken wist te komen. Al na drie minuten was daar de eerste kans via Delano Ladan. Het was rechtsback Ilounga Pata die op wist te stomen via de rechterflank en een lage voorzet wist te af te leveren. De eerder genoemde Ladan had echter te veel tijd nodig en plaatste zijn inzet vervolgens naast het doel. TOP Oss bleef de overhand houden in de openingsfase en was even later weer dichtbij via een vrije trap. Doelman Owusu-Oduro wist de doelpoging echter onschadelijk te maken. Even later waren het de jongelingen uit Alkmaar die tegen de verhouding in op voorsprong wisten te komen. Het was Kees Smit die de bal op knappe wijze kreeg toegespeeld en vervolgens de ruimte naast Mike Havekotte wist te vinden: 0-1.

De rust keerde hierna even terug in het Frans Heesen Stadion met een periode zonder echt grote kansen. Na een halfuur spelen was daar echter weer de thuisploeg die dicht bij de gelijkmaker wist te komen. Karim Loukili kapte het strafschopgebied binnen en haalde vervolgens uit in de korte hoek. De doelman stond echter goed op te letten en wist de inzet te pareren. Na 45 minuten voetballen floot scheidsrechter Luuk Timmer voor de rust.

De tweede helft begon met een wissel aan de zijde van TOP Oss. Sven Zitman bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Abel Stensrud. De eerste mogelijkheid van de het tweede bedrijf was voor de thuisploeg. Grad Damen leek de bal perfect voor te geven op het hoofd van Delano Ladan, die de bal vrij voor het inkoppen had. Hij miste de bal echter, waarna een Jong AZ verdediger het leer tot corner verwerkte. Tien minuten later was het wéér TOP Oss dat drie ontzettend grote mogelijkheden op een rij kreeg binnen twintig seconden. Op wonderbaarlijke wijze werd geen van deze pogingen tot doelpunt verwerkt. Het regende in deze fase van de wedstrijd kansen voor de thuisploeg. Vijf minuten later leek het dan eindelijk raak te zijn, maar een stiftje van Abel Stensrud werd vlak voor de doellijn onschadelijk gemaakt. Ook Jong AZ werd hierna weer even gevaarlijk. De vlak hiervoor ingevallen Ricuenio Kewal leek de 0-2 op zijn schoen te hebben, maar Mike Havekotte wist de treffer via de paal te voorkomen.

Het spel golfde op en neer en even later was daar dan ook alweer de volgende grote kans voor TOP Oss. Ditmaal was het Giovanni Korte die in de diepte werd weggestuurd. Ook hij besloot om de bal af te ronden met een subtiel stiftje, maar tot ieders teleurstelling bleek de doelpaal een laatste sta-in-de-weg. Even later was de wanhoop compleet aan Osse zijde toen óók de zojuist ingevallen Konstantinos Doumtsios de bal van dichtbij niet tussen de palen wist te krijgen. De scheidsrechter besloot om een ruime acht minuten aan blessuretijd toe te kennen. Van deze extra speeltijd maakte TOP Oss dan ook dankbaar gebruik. Ilounga Pata wist met een knappe voorzet het hoofd van Grad Damen te bereiken, die de bal vervolgens erg knap in de verre hoek wist te plaatsen: 1-1! Even leek TOP Oss ook nog de overwinning uit het vuur te gaan slepen, maar dit mocht helaas net niet zo zijn.

Een meer dan verdiend punt dus in de blessuretijd vandaag. Er staan nog twee wedstrijden op de planning dit seizoen, om te beginnen volgende week. Dan gaan we op bezoek bij de talenten van Jong PSV.

 

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...