Home > Sterk TOP Oss verslaat ook Jong FC Utrecht en boekt tweede overwinning op rij: 0-3
NIEUWSTOPICWedstrijdverslag
Sterk TOP Oss verslaat ook Jong FC Utrecht en boekt tweede overwinning op rij: 0-3
26 februari 2024

TOP Oss heeft vanavond drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij Jong FC Utrecht. Het goede resultaat tegen Jong Ajax (2-1) – anderhalve week eerder – kreeg op Sportcomplex Zoudenbalch dus een goed vervolg. Alle doelpunten waren vanavond van buitenlandse makelij. Konstantinos Doumtsios schoot de bevrijdende openingstreffer tegen de touwen, waarna de ingevallen Abel Stensrud de eindstand met twee doelpunten op 0-3 wist te bepalen.

Ten opzichte van de overwinning op Jong Ajax verschenen er vanavond twee andere namen in het basiselftal van Ruud Brood. Aanvoerder Mike Havekotte was weer hersteld van een blessure en nam zijn plek onder de lat weer in, waarnaast ook Jonathan Mulder kon rekenen op een plekje in de verdediging. Dit ging ten koste van Max van Herk en Abel Stensrud, die op hun beurt genoegen moesten nemen met een plek op de bank.

Nadat de wedstrijd een kwartier later dan gepland begon – de lijnen rondom de dug-out bleken niet goed zichtbaar – werd gelijk duidelijk dat TOP Oss het initiatief in handen zou nemen. Het eerste gevaar kwam dan ook van Osse zijde. Een voorzet van Jonathan Mulder leek op maat te zijn voor Arthur Allemeersch, maar de Belg kwam nét te kort om binnen te tikken. De grote kansen bleven hierna even uit, maar het meeste balbezit was voor TOP Oss. In minuut 23 was het wederom Arthur Allemeersch die bijna het net wist te vinden. Karim Loukili wist hem te bereiken met een perfect afgemeten voorzet, maar ook deze bal werd van dichtbij niet gepromoveerd tot een doelpunt. Vlak voor rust bleek Julian Kuijpers te veel last te hebben van een blessure, waardoor hij noodgedwongen moest worden vervangen door Abel Stensrud.

TOP Oss liet er geen gras over groeien en zette het goede spel ook in de tweede helft door. Dit resulteerde in minuut 52 dan ook tot de openingstreffer. Na een foutje in de Utrechtse defensie was Konstantinos Doumtsios er als de kippen bij om de bal op te pikken. Hij dribbelde vervolgens naar binnen en schoot de bal vanaf randje zestien knap in de verre hoek achter doelman Devin Remie: 0-1! Een krappe tien minuten later was het wéér raak voor TOP Oss. En hoe! De ingevallen Abel Stensrud kreeg de bal op een meter of twintig voor zijn voeten en twijfelde geen seconde om uit te halen. De Noorse spits schoot de bal vervolgens met een prachtige streep in de verre kruising en wist daarmee aan te tekenen voor zijn eerste doelpunt in Osse dienst: 0-2! De ploeg van Ruud Brood ging duidelijk met nóg meer vertrouwen voetballen en leek de voorsprong dan ook stevig in handen te houden. Aan alle twijfel werd in minuut 89 al helemaal een einde gemaakt. Het was wederom Abel Stensrud die uitstekend doorliep op de doelman van Jong FC Utrecht. Vlak voor hij de bal wilde wegtrappen zat de spits van TOP Oss ertussen met één voet. Voor Stensrud was het vervolgens een koud kunstje om zijn tweede doelpunt van de avond binnen te schieten: 0-3!

Een meer dan verdiende overwinning dus vanavond voor TOP Oss. De ploeg van Ruud Brood boekte daarmee zijn tweede overwinning op rij en zal dan ook met vertrouwen afreizen naar De Vijverberg. Daar staat aankomende vrijdag het affiche met De Graafschap op de planning. In Doetinchem zal om 20:00 uur worden afgetrapt.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...