Home > Sterk begin kan vroegtijdig einde bekertoernooi niet voorkomen
NIEUWS
Sterk begin kan vroegtijdig einde bekertoernooi niet voorkomen
18 oktober 2022

Na een sterke openingsfase kwam TOP scorend vermogen tekort om Almere van verder bekeren af te houden. Na één speelronde zit het bekertoernooi voor de Ossenaren erop.

De kinderen van de overleden Jergé Hoefdraad verzorgden de aftrap

In de 17de minuut van het bekerduel in het Yanmar Stadion klonk een minuut lang onafgebroken applaus. Niet vanwege het spel, maar als eerbetoon aan Jergé Hoefdraad, de deze zomer overleden oud-speler van Almere City. Het was een indrukwekkend moment, zeker nadat zijn twee jonge kinderen eerder symbolisch de aftrap verrichtten. Tussen die twee momenten leek de wedstrijd wel grotendeels in handen van de Ossenaren te zijn. De eerste echte kans voor hen volgde kort erop, toen Richonell Margaret zich een eind door de Almeerse achterhoede soleerde, maar zijn uiteindelijke schot bleek geen grote uitdaging voor keeper Nordin Bakker.

Het overwicht van TOP viel weg nadat Thijs Jansen een schot van Anthony Limbombe buiten het doel wist te houden. Een miscommunicatie tussen de goalie en zijn achterhoede werd daarna alsnog bijna fataal; de doelman tikte een voorzet tegen ploeggenoot Milan Hilderink aan die op enkele meters van hem stond. De bal dreigde over de doellijn te hobbelen maar werd er ternauwernood weer vanaf geplukt, tot ongenoegen van de Almeerse aanhang die zich al een doelpunt rijk rekende.

Gelijkopgaande fase
Daarmee brak een fase aan waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Toshio Lake en Joshua Sanches stoomden in tandem op, waarbij die laatste het leer nipt naast het doel schoof. Minuten later haalde Lake tegenstander Lance Duijvestijn neer op het randje van het strafschopgebied. De vrije trap die Limbombe daarop mocht nemen, dwong Jansen tot een scherpe redding. Zonder doelpunten gingen beide teams uiteindelijk de rust in.

Halverwege de tweede helft ging het dan toch mis. Doelman Jansen dook de bal na een vlotte aanval van Almere zijn linkerhoek uit, maar in de rebound trapte Thomas Poll deze de andere hoek in. Met de 1-0 op het bord voelde de thuisploeg de wind en de zeilen en drukten zij hun Brabantse bezoekers verder terug. Een snelle uitbraak over de rechterflank in de 70ste minuut leidde tot een voorzet die Lance Duijvestijn vrij binnen kon tikken: 2-0. Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd knikte captain Rick Stuy van den Herik nog een vrije trap van Joep van der Sluijs naast. Het einde van de bekerdroom voor de Osse equipe kon er niet meer mee voorkomen worden.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...