Home > Standaardsituaties doen TOP Oss de das om tegen koploper Heracles
NIEUWS
Standaardsituaties doen TOP Oss de das om tegen koploper Heracles
19 november 2022
TOP Oss wilde zo lang mogelijk in de wedstrijd blijven tegen Heracles Almelo. Een missie die al vrij snel mislukte door het verkeerd inschatten van twee standaardsituaties in de eerste helft. Na rust werd met een derde doelpunt de eindstand op het scorebord gezet: 3-0.

Van tevoren waren de Ossenaren er al op beducht zware tegenstand te krijgen in Almelo. De Heraclieden wilden in eigen huis met veel druk vooruit voetballen, wat in de tweede minuut al een kans opleverde. Het schot van Marko Vejinovic zeilde echter mijlenver het doel over, waardoor TOP met de schrik vrijkwam. Heracles profiteerde in de eerste helft niet van de kansen die het creëerde, maar hetzelfde kon niet gezegd worden van de standaardsituaties aan hun zijde.

Hoekschoppen
In de dertiende minuut tastte keeper Thijs Jansen mis op een bal van Sven Sonnenberg. De goaltune klonk al terwijl het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een moment later kon die alsnog terecht afgespeeld worden. Ditmaal kopte Lucas Schoofs een hoekschop binnen, terwijl de Osse achterhoede even helemaal kwijt was wie nou wie verdedigen moest.

Kort daarop mocht de thuisploeg opnieuw vanaf de vlag het leer een poeier geven. De bal werd vlak voor het doel tegen de lat getrapt en veerde omhoog. Doelman Jansen leek te denken dat zijn prooi de achterlijn overging, maar niets was minder waar. De bal daalde het veld weer in en Schoofs reageerde daar alerter op. Zijn tweede treffer was het gevolg. Tot aan de thee had TOP daar geen enkel schot op het vijandig doel tegenover te stellen.

Vijf wissels
Na rust drong TOP iets meer aan. Joep van der Sluijs loste een schot op doel, maar raakte enkel keeper Michael Brouwer. Het bleek te weinig om serieus tegenwicht te bieden. In de 60ste minuut ging Thomas Bruns binnen de zestien meter naar de grond in duel met Ömer Gündüz. Scheidsrechter Van der Eijk was onverbiddelijk en legde de bal op de stap. Emil Hansson schoof de wat makkelijk gegeven pingel zonder aarzelen de linkerhoek in: 3-0.

Kristof Aelbrecht bracht gedurende heel het tweede bedrijf uiteindelijk vijf frisse krachten in. Rick Dekker, Delano Ladan, Arthur Allemeersch, Milan Hilderink en Brend Leeflang betraden allemaal het Almelose kunstgras. Die laatste maakte daarmee zijn debuut in het Osse rood-wit én in het profvoetbal; een stap die hij afdwong met zijn inzet tijdens de afgelopen weken. In deze wedstrijd bleek ook dat echter onvoldoende om het verschil te kunnen maken. Na 90 minuten bewees Heracles deze avond simpelweg een maat te groot te zijn voor de Osse equipe.

De reacties van trainer Kristof Aelbrecht en debutant Brend Leeflang bekijk je hieronder.