Home > Spektakelstuk tussen TOP en De Graafschap trakteert de neutrale kijker
NIEUWSTOPIC
Spektakelstuk tussen TOP en De Graafschap trakteert de neutrale kijker
14 april 2023
Het spektakelstuk tussen TOP Oss en De Graafschap kende na afloop geen winnaar. De Ossenaren speelde regelmatig erg goed voetbal, maar kwam niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen de Superboeren.

Na een lange blessure en een aantal invalbeurten stond Trevor David eindelijk weer in de basis. Ook was er weer plek voor Roshon van Eijma. Hij was een aantal weken afwezig vanwege een schorsing en de interlandperiode.

De wedstrijd was al vanaf de eerste minuut leuk om naar te kijken. Na een aantal kleine kansjes aan beiden kanten, vond Tejan in de 7de minuut het net. Linksbuiten Jearl Margaritha dribbelde op weergaloze wijze richting doel en serveerde de vrijstaande centrumspits de bal perfect voor zijn voeten. Tejan schoot deze daarop rustig binnen. Lang konden de Ossenaren niet genieten van de voorsprong. In de 10de minuut schoot Basar Önal de bal snoeihard binnen. De bezoekers drukten daarna door en kwamen bijna op voorsprong via een ingestudeerde vrije trap. Alleen de onderkant van de lat voorkwam dat doelpunt. Niet veel later kwam TOP Oss opnieuw goed weg. Brittijn kreeg de bal voor zijn voeten en kon vrij inschieten, maar vergat de bal te raken.

Ruzie met de bal
Daarna viel de wedstrijd even dood en waren er voor beiden ploegen weinig kansen. Brittijn liep op keeper Thijs Jansen en legde de bal goed breed. Zijn ploeggenoot kon inschieten voor open doel, maar doordat hij ruzie met de bal leek te hebben, eindigde deze naast het doel. Net voor rust liet TOP weer eens van zich horen. Van Leeuwen werd goed diep gestuurd door Tejan. Hij kapte zijn directe tegenstander uit, en stuitte daarna op sluitpost Jurjus.

Voor open doel
In de tweede helft kwam het eerste gevaar van De Graafschap. Een niet te missen kans voor Neghli, die dat van vijf meter afstand voor open doel toch deed. Twee minuten later was TOP Oss minstens zo gevaarlijk. Tejan kopte goed op doel, maar Jurjus wist een tweede goal voor de spits van TOP te voorkomen. Kart daarop waren de Ossenaren opnieuw gevaarlijk. Een vrije trap van Mathieu eindigde op de buitenkant van de paal. Na deze twee enorme kansen, kon een goal van TOP niet lang uitblijven.

Karatekick
In de 57ste was daar dan ook een goal van David. Hij kon van dichtbij intikken op aangeven van Tejan. Drie minuten later was het opnieuw raak voor TOP. Dit keer vond Mathieu het net op aangeven van Margaritha. Het leek erop dat de thuisploeg een knappe overwinning ging boeken, maar in de 70ste minuut scoorde Neghli met een soort karatekick de aansluitingstreffer.

Slotfase
Zes minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Kaandorp schoot verwoestend op doel en via de onderkant van de lat eindigde de bal achter keeper Jansen. In de slotfase was het TOP Oss met de grootste kansen, maar scoren deed het niet. Margaritha schoot hard voorlangs en Mathieu stuitte op Jurjus. De punten werden gedeeld, genoten werd er vooral door de neutrale kijker.