Home > Marcel van der Sloot: “Zwolle creëert zeker tien kansen, maar geeft er ook zes weg”
NIEUWS
Marcel van der Sloot: “Zwolle creëert zeker tien kansen, maar geeft er ook zes weg”
27 januari 2023
Vanaf het begin van het seizoen was het voor interim-hoofdtrainer Marcel van der Sloot al duidelijk dat twee clubs boven het maaiveld uitsteken in de keukenkampioendivisie van jaargang 22/23: Heracles en PEC Zwolle. Die laatste is vanavond tegenstander van zijn TOP Oss.

“Een leuke tegenstander in een mooi stadion, waar wij alleen maar wat te winnen hebben”, aldus een opgetogen ‘Sloet’. Hij kijkt ernaar uit zich te meten met de huidige koploper. “We beseffen ons dat het een moeilijke wedstrijd wordt tegen een tegenstander die met een heel hoge intensiteit vooruit speelt. Daarin moeten we de ruimtes benutten die zij daardoor laten liggen. Zwolle creëert elke wedstrijd zeker tien kansen, maar ze geven er ook vijf of zes weg. Als we teruggaan naar onze wedstrijd in eigen huis, die we met 0-5 verliezen, dan was dat er ook één waar we na een minuut voor hadden kunnen komen, en later 1-1 gelijk hadden kunnen staan met een kans alleen voor de keeper.”

Geen domme dingen doen
Van der Sloot is in elk geval blij zijn eigen ploeg de afgelopen weken ook vaker op de vijandelijke helft te zien spelen. “Daar moet het gebeuren”, zegt hij standvastig. “We zijn daar op het veld, om kansen te creëren. Het rendement moet daarbij wel omhoog. En de dominantie die we in fases van wedstrijden hebben, moeten we langer kunnen volhouden.” Derde voorschrift dat hij zijn ploeg meegeeft, is simpelweg zo min mogelijk fouten te maken. “Geen domme dingen doen”, noemt hij dat. “Als we tot resultaat willen komen, mogen we bijvoorbeeld geen slachtoffer worden van standaardsituaties als hoekschoppen, zoals een aantal keer gebeurd is.”

De derby
Het clubicoon begon het seizoen als assistent-trainer, maar werd aangesteld als interim-hoofdtrainer na het ontslag van Kristof Aelbrecht. Omdat hij zijn laatste diploma als trainer in het betaald voetbal nog niet bepaald heeft, zit de toegestane periode daarvoor er na de aanstaande derby met Den Bosch op. Hoewel de club druk bezig met zijn opvolging is, draait dat voor Van der Sloot enkel op de achtergrond. “Daar ben ik persoonlijk niet mee bezig; ik ben bezig resultaat te halen met onze ploeg, en de huidige teamontwikkeling door te zetten. Met welke trainer dat een vervolg krijgt zien we later wel weer.” Of hij stiekem hoopt de derby nog te mogen coachen? “Ik heb er als speler al een aantal meegemaakt, en de kans dat ooit als hoofdtrainer van TOP Oss te doen blijft sowieso bestaan.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...