Home > Marcel van der Sloot: “Keihard werken om van tweede seizoenshelft iets moois te maken”
NIEUWS
Marcel van der Sloot: “Keihard werken om van tweede seizoenshelft iets moois te maken”
4 januari 2023
De eerste wedstrijd van TOP Oss in het nieuwe jaar is ook meteen een mijlpaal in de carrière van Marcel van der Sloot. De assistent-trainer begint 2023 als tijdelijk hoofdcoach van de Ossenaren. Tegen Telstar hoopt hij vooral diepgang in zijn ploeg te creëren.

Het is niet de allereerste keer dat Marcel van der Sloot als coach aan het roer van TOP Oss staat. De assistent-trainer vervulde die rol afgelopen seizoen al eens gedurende tien dagen, tijdens een ziekteverlof van toenmalig hoofdcoach Bob Peeters. Toch is de situatie nu heel anders. “Destijds kwam Bob daarna gewoon weer terug. Nu is er afscheid genomen van de hoofdcoach”, verklaart Van der Sloot.

“Hoe dat is ontstaan, is voor niemand leuk”, merkt hij op over het ontslag van Kristof Aelbrecht als hoofdtrainer. “De club heeft gevraagd om het tijdelijk over te nemen. In principe moet er een hoofdcoach met de juiste papieren voor de groep staan. Wat dat betreft gaan we kijken hoe lang dit duurt”, aldus de trainer die zijn laatste diploma daarvoor snel hoopt te mogen gaan behalen. “Voor mijn eigen ontwikkeling is dit natuurlijk een mooie uitdaging.”

Sloet vs Fleuren?
Hetzelfde geldt voor zijn aanstelling bij VV Dongen, de club waar hij komend seizoen als hoofdtrainer aan de gang gaat. De club speelt momenteel in de derde divisie, dezelfde competitie als waar Niels Fleuren met zijn nieuwe team VV Gemert in uitkomt. Er bestaat dus een serieuze kans dat de linksback die jarenlang voor TOP speelde en nog altijd op het kantoor van de club werkt, Van der Sloot volgend voetbaljaar ook buiten kantooruren treft. Maar dan als tegenstander. “Dat zou heel leuk zijn”, merkt die laatste enthousiast op. “Maar dat is voor volgend seizoen, we werken nu keihard om van dit seizoen iets moois te maken.”

Ruimtes benutten
Daarin wil hij een bepaalde energie bij de Ossenaren bewerkstelligen. “De afgelopen weken zijn we bezig geweest veel meer diepte in het spel te krijgen. Meer gebruik maken van de ruimtes van de tegenstander, wat hopelijk resulteert in het creëren van kansen en het scoren van doelpunten.” De trainer ziet effect daarvan op trainingen. “Maar dat zijn trainingen. Het moet gaan resulteren in een bepaalde flow in wedstrijden, waarin we gaan herkennen wat we wel of niet moeten doen. We moeten beseffen dat het duel met Telstar een opportunistische wedstrijd wordt, met in fases veel druk vooruit. Ik hoop vooral dat het een hele leuke wedstrijd wordt, waarin wij de ruimtes kunnen benutten die zij open laten, en munt slaan uit onze snelheid voorin.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?