Home > “Schoonheid telt niet meer”
NIEUWS

“Schoonheid telt niet meer”

22 maart 2019

In september kunnen trainers het zich veroorloven om ondanks een nederlaag tevreden te zijn. In november zouden zij na afloop kunnen zeggen: de volgende keer beter. In februari misschien ook nog. Maar nu niet meer. De cruciale laatste fase is aangebroken. Elk punt telt, want de prijzen gaan binnenkort verdeeld worden.

TOP Oss ligt met de zesde plek op ‘pole position’, maar voelt de hete adem van een boel concurrenten. De knappe zege op Jong Ajax was dan ook meer dan welkom. “Het is toch geweldig dat we in één zin uit kunnen spreken dat we na 29 wedstrijden op deze plek staan én dat we de Amsterdammers hebben verslagen”, reageert Klaas Wels die van een fantastische voetbalavond heeft genoten.

“We moeten hetzelfde blijven doen, want daar zijn we goed in. Zo is gebleken.”

Fris, strijdbaar en degelijk
Vandaag start tegen Almere City FC de laatste periode. Voor de trainer geen sein om dingen anders aan te pakken, maar wel om wedstrijden anders te benaderen. “We moeten hetzelfde blijven doen, want daar zijn we goed in. Zo is gebleken. Alleen schoonheid telt niet meer. Het gaat nu echt alleen om de punten. Als wij dat beseffen en fris, strijdbaar en degelijk zijn, heb ik er vertrouwen in. We geven nu leiding aan een hele grote middenmoot en dat willen we graag zo houden.”

Ziekenboeg
Er is goed nieuws uit de ziekenboeg. Lorenzo Piqué en Rick Stuy van den Herik zijn weer fit; zij sluiten aan bij de wedstrijdselectie. Of ze ook starten, is nog niet bekend. Voorop zal Wels opnieuw kiezen voor Huseyin Dogan en goudhaantje Bryan Smeets die als spits goed uit de verf komt. “Tegenstanders hebben er moeite mee, want hij zakt vaak uit de voorste linie. Mooi om te zien dat het zo goed uitpakt.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Jason Bourdouxhe versterkt TOP Oss

TOP Oss heeft haar eerste zomeraanwinst binnen. Jason Bourdouxhe komt als beoogd opvolger van Dean van der Sluys over van FC Emmen. De 27-jarige Belg tekent een contract voor twee...

Klinkende zege op nummer twee Sparta

Het is TOP Oss opnieuw gelukt om van een topploeg te winnen. De ploeg van trainer Klaas Wels was zondag met 1-4 te sterk voor Sparta Rotterdam, waardoor de Ossenaren weer op de achtste...