Home > Schlemielige nederlaag in eigen huis
NIEUWS
Schlemielige nederlaag in eigen huis
14 december 2019

De thuisnederlaag tegen Excelsior (0-2) was voor een deel symptomatisch voor het teleurstellende seizoen tot dusver. Was de nederlaag verdiend? Nee! Maar resultaten tellen.

Een tegenvaller voor TOP Oss als Giovanni Büttner in de 65e minuut het veld verlaat met een blessure.. laten we hopen dat het meevalt!

Foto’s: Bert van Berkum

Niveau
De Rotterdammers die geroemd worden om hun goede aanvalsspel en mindere verdediging, deden die reputatie eer aan in de eerste helft. Toch mag gezegd worden dat TOP Oss in de eerste helft ook niet minder was. De gasten oogden dreigender ondanks dat het team van Klaas Wels verzorgder speelde en meer haar niveau haalde.

Vergeten te belonen
Qua kansjes en spelbeeld was de 0-0 ruststand echter een logische. De tweede helft kende een toch wel verrassend spelbeeld. TOP Oss dicteerde, de gasten moesten zich beperken tot verdedigen en kwamen er nauwelijks nog uit. Je mag de rood-witten wellicht verwijten dat ze in deze goed voetballende (lange) fase slechts tot halve kansen kwamen. Met name de goed spelende Olivier Rommens kwam enkele malen door. De afwerking liet te wensen achter.

Effectief excelsior
In werkelijk de enige fatsoenlijke tegenstoot in de gehele tweede helft scoorden de gasten direct. In de 74e minuut was het Zwarts die knap profiteerde van een moment van onachtzaamheid 0-1. Wie dacht dat TOP Oss hierna het teleurgestelde hoofd in de schouders zou leggen kwam bedrogen uit. Het eenrichtingsverkeer bleef gehandhaafd al werden de ruimtes nog kleiner. Uit het goede veldspel en dito instelling wist het team van Wels uiteindelijk in de gehele wedstrijd, dus ook in de laatste fase, niet tot grote kansen te komen. Slechts kansjes.

Teleurstellend eindrestultaat
In de blessuretijd kregen de gasten nog een strafschop. Deze werd benut. 0-2 Was derhalve de eindstand. Toch was de nederlaag zeker niet verdiend omdat de thuisploeg meer liet zien dan de ambitieuze gasten die zo snel mogelijk weer terug willen naar de eredivisie. Dat het TOP Oss niet lukte om de punten, of een punt, in huis te houden liet ons allen met een teleurgesteld gevoel achter.

Balende gezichten van spelers die hard hebben gewerkt, maar de punten meegeven naar Rotterdam.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...