Home > SC Cambuur gaat er met de overwinning vandoor
NIEUWS
SC Cambuur gaat er met de overwinning vandoor
1 september 2018

TOP Oss is niet langer ongeslagen. Vrijdagavond ging het elftal van Klaas Wels laat met 1-3 onderuit tegen een effectief SC Cambuur. Onnodig, want een gelijkspel zat er minimaal in. Invaller Karim Rossi was bij de Friezen de grote man; hij scoorde alle drie de doelpunten.

Xavier Mous en Justin Mathieu, beiden populair in Oss, keerden voor even terug op het oude nest.

Sterk begin
Met zes punten op zak begon TOP vol vertrouwen aan het duel. En beter dan de bezoekers. De eerste grote kans was na een kleine tien minuten voor Huseyin Dogan. Hij werd vrijgespeeld door Ragnar Oratmangoen (knappe actie), maar stuitte met links op de paal.

Het was de eerste en meteen de laatste officiële waarschuwing, want een paar minuten later lag de bal er toch in. Oratmangoen gaf vanaf links perfect voor op oud-Cambuur speler Bryan Smeets en schoot van dichtbij de 1-0 binnen.

Soms slordig, soms prachtig
In het vervolg van de tweede helft bleven we een overwicht houden, maar was het spel niet altijd goed. Af en toe gebeurde er knullige en zo nu en dan schitterende dingen. Zoals in minuut 28. Smeets pikte de bal op eigen helft op, pakte een paar meter en zag Xavier Mous wat ver voor zijn goal staan. De middenvelder schoot van een meter of 40 en zag de bal centimeters over gaan. Zonde.

1-1
Voor de rust kreeg Tyrone Conraad nog een grote kans op de gelijkmaker, maar de spits schoot net naast. Meteen na de pauze was het alsnog 1-1. Rossi – net binnen de lijnen gekomen voor diezelfde Conraad – werd over het hoofd gezien, waarna hij Nick Olij kansloos liet.

Geen pingel
Vervolgens ging TOP Oss weer op zoek naar de voorsprong. Opnieuw ging dat bij vlagen goed, maar in fases konden we het Cambuur niet écht lastig maken. Na een uur spelen leek Oratmangoen in het strafschopgebied gehaakt te worden. Heel het stadion schreeuwde om een stafschop, maar scheidsrechter Clay Ruperti stond er met z’n neus bovenop en wilde van niks weten.

Zo vorderde de wedstrijd. De Friezen deden in aanvallend opzicht weinig, maar kregen in de 87e minuut wel hun derde kans. En boem: weer raak. Een voorzet vanaf links ging aan iedereen voorbij behalve Rossi. Hij maakte zijn tweede van de avond.

Bijna 2-2
In de 90e minuut leken we toch nog het puntje te krijgen waar we minimaal recht op hadden, maar verdediger Emmanuel Mbende keerde een inzet van Dogan op de lijn en een paar seconden later deed Mous hetzelfde. Bij de laatste aanval aan de andere kant draaide Rossi goed weg bij Dean van der Sluys en verschalkte hij Olij in de korte hoek: 1-3.

<strongScoreverloop
12. Smeets 1-0, 47. Rossi 1-1, 87. Rossi 1-2, 90+3. Rossi 1-3.

Olij; Janssen, Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak (89. Ladan), Nieveld, Smeets; Oratmangoen en Dogan.

Zo dichtbij… Mous voorkomt de 2-2 in de 90e minuut.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“We zetten stappen”

Tegen Go Ahead Eagles verloor TOP Oss voor de tweede keer op rij met 2-1. De nederlaag bij Roda JC bood Klaas Wels weinig om aan vast te houden, maar de pot tegen de Deventernaren deed...

Selectie compleet; op de foto

De transferperiode zit erop en de selectie voor het seizoen 2019/2020 is dus - voorlopig, want het blijft de voetballerij - rond. Tijd voor hoffotograaf Bert van Berkum op de hele groep...