Home > Ruud Brood wil als trainer TOP Oss naar een hoger niveau tillen
NIEUWSTOPIC
Ruud Brood wil als trainer TOP Oss naar een hoger niveau tillen
22 juni 2023
Ruud Brood is de nieuwe hoofdtrainer van TOP Oss. In de week voordat de trainingen weer hervat worden, zet de ervaren coach zijn handtekening onder een contract voor een jaar bij de Ossenaren. Op dinsdag 27 juni begint hij aan de trainingen in het Frans Heesen Stadion.

TOP Oss laat zich van haar ambitieuze kant zien met de keuze voor Ruud Brood. De 60-jarige oefenmeester beschikt immers over ruime ervaring in zowel de ere- als eerste divisie. Op het hoogste niveau was hij drie seizoenen lang assistent-trainer bij PSV onder Phillip Cocu; jaren waarin de Eindhovenaren het landskampioenschap tweemaal bemachtigden. In de eerste divisie zijn kampioenschappen hem evenmin vreemd. In 2011 hielp hij als hoofdtrainer RKC aan een rechtstreekse promotie, en in 2015 deed hij hetzelfde voor NEC. Daarnaast stond de oud-middenvelder als coach aan het roer bij NAC, Helmond Sport, Heracles, Roda JC en ADO Den Haag.

Potentieel
“Wij zijn ontzettend blij om met een man als Ruud Brood aan de toekomst van TOP Oss te kunnen werken”, aldus technisch directeur Linton Posthumus. “Het is een trainer die de competitie goed kent, en daarbij heel veel ervaring mee brengt. Deze ruime ervaring op meerdere niveaus in het Nederlands voetbal, betekent dat hij alle kennis in huis heeft om bij TOP Oss te gaan bouwen aan een stevig fundament voor de komende jaren.”

Als voetballer heeft Brood vele clubs in Brabant leren kennen. Na de jeugdopleiding van Feyenoord doorlopen te hebben, speelde hij achtereenvolgens voor RBC, FC Den Bosch, Willem II en NAC. Als hoofdtrainer van TOP Oss wil Brood nu ook de oostelijke hoek van Brabant van glorie gaan voorzien. “TOP Oss is een club met goede faciliteiten”, merkt hij op. “Ik heb er enorm veel zin in om ons team voetballend naar een plek te krijgen waarin dat duidelijker terug te zien is. Er zit potentieel in deze club, aan mij nu de taak om daar het maximale uit te halen.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...