Home > Ronald Koeman: keeper met engelengeduld
NIEUWS

Ronald Koeman: keeper met engelengeduld

5 april 2019

De rol van een tweede doelman is … ? “Onderschat”, reageert Ronald Koeman in eerste instantie op de open vraag. “Als reservekeeper kun je toch belangrijk zijn voor het team. Daarnaast is het soms lastig en ondankbaar. Je hebt echt veel geduld nodig.” En dat had-ie. Koeman stond op 19 september 2017 tijdens het bekerduel met Almere City FC voor het laatst onder de lat en daarna moest hij 553 dagen wachten op meer speeltijd. Eindelijk voelt hij weer wedstrijdspanning.

Hij mocht aantreden in deel twee van de pot in Almere en keepte daarna tegen Jong AZ en FC Eindhoven. “Tijdens de eerste wedstrijd leek het wel alsof ik een black-out had. Ik zat er niet lekker in. Gelukkig ging het in de twee duels daarna stukken beter.” Tegen de Alkmaarders hield-ie de nul en in Eindhoven kon zich een paar keer onderscheiden.

Ronald Koeman stond tot dusverre 19 keer onder de lat namens TOP Oss.

Keepersteam
Goalies hebben immer een bijzondere rol in een team. Ze moeten een beetje gek zijn, wordt er wel eens gezegd. Soms zijn ze de held. Soms zijn ze eenzaam. Gelukkig hebben ze dan in elk geval elkaar nog. “Keepers zijn altijd anders. Als we het veld op komen, gaan we meteen apart van de groep met elkaar aan de slag. Met Wim (Ribbens), Jonathan (Waterberg) en Nick vormen we met vieren een team binnen de ploeg. We zijn dagelijks met elkaar bezig en groeien logischerwijs naar elkaar toe.”

Met Olij heeft Koeman zelfs een vriendschappelijke band opgebouwd. Ze zitten iedere dag samen in de auto van Noord-Holland naar Oss. En terug. “Dat ik er voor hem in kwam, zorgde voor een dubbel gevoel. Het was schrikken voor Nick, maar het is ook een kans voor mezelf. Zeker met het oog op de toekomst.”

Waardige vervanger
Het is voor Koeman ook speciaal dat hij juist in deze fase van het seizoen minuten kan maken. Nu worden de prijzen verdeeld. “Dat maakt het extra mooi. En het programma zit bomvol. Eerst speelde ik nooit en nu vier keer in twee weken”, stelt hij. “Ik hoop dat ik over zes wedstrijden kan zeggen dat het voor TOP Oss geen verschil maakte dat Nick of ik keepte. Hij is belangrijk geweest voor de ploeg en dat wil ik ook zijn. Ik wil zijn lijn doortrekken.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“Ik heb gekkere dingen gezien”

Om met de woorden van Klaas Wels te spreken: het wordt geen sinecure vanavond, maar een hels karwei om de 0-2 achterstand uit de heenwedstrijd weg te poetsen. Maar ... de droom is nog...