Home > Roda verslaat TOP met 2-0
NIEUWS
Roda verslaat TOP met 2-0
18 september 2021

In een kwalitatief matig duel wisten de gastheren uit Kerkrade de bezoekers uit Oss onder de duim te houden. Eindstand Roda JC-TOP Oss 2- 0.

Roda JC startte nog uitstekend aan de wedstrijd en wist TOP Oss in de eerste 20 minuten onder de voet te lopen. De 1-0 leek een voorbode voor een grotere voorsprong bij de rust. Het lag aan de gastheren zelf dat dat niet gebeurde. Roda JC werd steeds slordiger waardoor ook zij geen kansen meer wisten af te dwingen. Wij bleven vooral in aanvallend opzicht apathisch en verloren veel te veel duels. Daar waar er vrijwel continu kansen in de diepte leken te liggen grepen we die op geen enkel moment. De 1-0 ruststand was de meest logische en meest terechte.
Na de pauze was TOP direct dreigender zonder tot een kans te komen. Roda was de controle kwijt maar kon juist op dat moment toch toeslaan in een counter 2 – 0. Deze stand zorgde ervoor dat TOP  veel in balbezit kwam en Roda geen raad wist met de geboden ruimte. Tot aan de 77e minuut zagen we een machteloos TOP dat met het vele balbezit niet tot kansen kon komen. In de 77e minuut kreeg Justin Mathieu echter een enorme kans en in de periode daarna was het zeer verrassend om te zien hoe vaak TOP Oss nog dicht bij een doelpunt wist te komen zonder dat het net daarbij een keer ging bollen. We leden uiteindelijk een verdiende nederlaag tegen een tegenstander die in eigen huis meer kwaliteit liet zien.

Volgende week vrijdag 24 september spelen we thuis tegen Volendam om 20:00 u

Volgende week vrijdag 24 september spelen we thuis tegen Volendam om 20:00u.