Home > Roda JC te sterk voor TOP Oss
NIEUWS

Roda JC te sterk voor TOP Oss

6 september 2020

8 slechte minuten worden fataal voor TOP Oss!

Onze eerste uitwedstrijd speelden we in het volstrekt eredivisiewaardige stadion van Roda JC in Kerkrade. De laatste jaren waren echter voor de thuisclub redelijk dramatisch, vorig seizoen eindigde de club onder ons, maar vooraf was al duidelijk dat de nieuwe technisch directeur Jeffrey van As een veel betere selectie heeft neergezet.

Foto’s: ProShots

Roda startte zoals verwacht furieus en had ook kort de overhand. De mannen van Wels en Van der Sloot speelden echter van meet af aan fris van de lever en wisten het kwaliteitsverschil te beperken en bij vlagen zelfs geheel te laten verdwijnen. Het tij keerde en we leken op een niet onverdiende voorsprong te komen op basis van het spelbeeld in die fase maar ons doelpunt werd (terecht) afgekeurd.

9 minuten later zag de voetbalwereld er ineens helemaal anders uit en kon de term scorebordjournalistiek van Co Adriaanse weer eens volop uit de kast. Respectievelijk een moment van te laat druk zetten op een afstandsschot, uitglijden op het moment suprême en een houdbaar schot… het stond plotsklaps en frustrerend 3-0 bij rust. Onthutsend voor ons, een ware bevrijding voor hun.

De tweede helft werd daardoor sowieso een hels karwei. Roda kon met de enorme snelheid en kwaliteit van Van Goppel en Croux volop speculeren op de counter en deed dat ook. De vraag was meer of wij het niveau van de eerste 35 minuten weer konden brengen. Dat lukte redelijk tot goed gezien de situatie al was daar het mindere spel van het in de eerste helft zeer sterke Roda het meest debet aan. Het was daarbij ook, volgens vriend en vijand, welhaast onvoorstelbaar dat we uit de hoge druk en het aanvallende spel mogelijkheden en kansen wisten te creëren maar geen doelpunt!

Scoren of mogelijkheden tot grotere kansen laten komen is een belangrijke kwaliteit die we vanavond nog misten. Andere kwaliteiten die we meer in de hand hebben lieten we over 90 minuten wel zien. Spelbeleving, bij vlagen goed veldspel, teamgeest en een opvallend grote fitheid ondanks het opboksen tegen een (grote) achterstand en mentale dreun. Ook alle wissels lieten hun waarde zien! Zoals wellicht bekend herstellen de eerdere basisspelers Büttner, de gebroeders Rommens, Trevor David en Ronald Koeman nog steeds van blessures.

 

Al met al bleven we met zijn allen zeer teleurgesteld achter gezien de cijfers, die uiteindelijk altijd tellen. Het feit dat we ons qua intenties en veldspel geheel anders en veel beter presenteerden dan tijdens de wedstrijd tegen Helmond kon dat zeker niet wegnemen. Onze volgende wedstrijd is weer een uitduel, namelijk in en tegen Almere.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?