Home > Roda JC te sterk voor kansrijk TOP Oss: 2-0
NIEUWSTOPIC
Roda JC te sterk voor kansrijk TOP Oss: 2-0
25 augustus 2023

TOP Oss heeft vanavond geen punten kunnen pakken in Kerkrade. Roda JC bleek met 2-0 te sterk voor de formatie van Ruud Brood. Ondanks een kansrijk begin van de wedstrijd zorgden doelpunten van Walid Ould-Chikh en Lennerd Daneels voor een nederlaag.

Ten opzichte van de overtuigende overwinning op Jong PSV, één week eerder, besloot Ruud Brood om zijn ploeg op een enkele positie te wijzigen. Joshua Eijgenraam verscheen niet aan de aftrap, waardoor Xander Lambrix zijn plekje overnam op het middenveld en er in het hart van de defensie ruimte was voor de Griek Vasileios Pavlidis.

Het was TOP Oss dat érg sterk uit de startblokken wist te komen in het Parkstad Limburg Stadion. Na vijf minuten viel de eerste grote kans te noteren voor de uitploeg. Jonathan Mulder kwam via de linkerflank in balbezit en wist een keurige voorzet af te leveren op het hoofd van Thijs van Leeuwen, wiens inzet rakelings langs het doel van Koen Bucker verdween. Roda JC was gewaarschuwd, maar wist nog niet echt raad met het Osse offensief. Twee minuten later was het namelijk wéér TOP Oss dat voor dreiging wist te zorgen. Een knappe onderschepping op de helft van de thuisploeg, gevolgd door een aantal snelle passes, zorgde ervoor dat Konstantinos Doumtsios de bal af mocht vuren op het doel. De poging van de spits was echter net niet doeltreffend genoeg. Even later was het Ilounga Pata die het Limburgse doel mocht bestoken. Zijn harde schot vloog echter vlak over.

De storm aan aanvallen van TOP Oss ging vervolgens even liggen, waardoor Roda JC langzaam maar zeker beter in de wedstrijd leek te komen. Het leidde tot enkele speldenprikjes van de thuisploeg, maar tot écht grote kansen wisten ze nog niet direct te komen. Het openingsdoelpunt van wedstrijd kwam vlak voor rust dan ook aardig uit de lucht vallen. De sterk spelende Walid Ould-Chikh kreeg de bal halverwege de Osse helft voor zijn voeten en besloot eerst enkele meters verder te dribbelen alvorens uit te halen richting het doel van Mike Havekotte. De doelman was kansloos op de afstandsknal van de middenvelder: 1-0. 

Roda JC wist deze lijn na rust meteen door te trekken. De eerste grote mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg, dat via Saydou Bangura bijna tot scoren wist te komen. Zijn inzet verdween echter net rechts langs het Osse doel. In een poging om aanvallend meer te creëren, besloot Ruud Brood om in de 57e minuut drie aanvallende wissels door te voeren. Het was onder andere Giovanni Korte die binnen de lijnen mocht komen en daarmee zijn de debuut voor TOP Oss maakte vanavond. 

In de 70e minuut van de wedstrijd was TOP Oss ontzettend dicht bij de aansluitingstreffer. Ilounga Pata wist knap naar binnen te komen en uit te halen op het doel van Roda JC. Doelman Bucker wist deze inzet knap te stoppen, waarna de bal in de doelmond bleef hangen. Na een kleine scrimmage was het uiteindelijk een verdediger van de thuisploeg die de bal weg wist te werken. De klok kroop hierna langzamerhand richting het eindsignaal, waarin TOP Oss steeds vaker de aanval probeerde te zoeken. Het was echter niet TOP Oss, maar Roda JC dat nog tot scoren wist te komen in de slotfase. Een lage voorzet kwam voor de voeten van de ingevallen Lennerd Daneels, die koelbloedig af wist te ronden: 2-0.

TOP Oss stapte vanavond dus zonder punten terug de bus in naar Oss. Volgende week staat er weer een nieuwe wedstrijd op het programma voor de mannen van Ruud Brood. FC Groningen komt dan op bezoek in Oss.

 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?