Home > Roda JC maakt hardhandig een eind aan zegereeks
NIEUWS

Roda JC maakt hardhandig een eind aan zegereeks

1 december 2018

Veel doelpunten om de oren krijgen; dat zijn we niet meer gewend. De organisatie bij TOP Oss staat doorgaans als een huis. Toch kreeg een effectief Roda JC het voor elkaar om een handvol goals te maken. De Limburgers wonnen met 0-5 en maakten daarmee een einde aan een mooie serie overwinningen.

Dennis Janssen startte na zijn blessure voor het eerst weer in de basis.

Vroege 0-1
TOP begon prima aan het duel, maar kwam al rap op achterstand. Topscorer Mario Engels krulde een vrije trap in de korte hoek en gaf daarmee Nick Olij het nakijken. Even slikken en weer doorgaan. De jacht naar de gelijkmaker werd meteen ingezet. Roda kwam onder druk te staan en TOP kreeg enkele mogelijkheden op 1-1. Het eerste schot van Bryan Smeets werd gekraakt, zijn tweede poging gepakt door doelman Tom Muyters. Norichio Nieveld kon met links vrij aanleggen, maar hij krulde de bal naast.

Uit het niets
Het volk op de tribune was aan het wachten op een Osse treffer. Die zou vallen. Toch? Niet dus. En plots maakte Roda JC zelfs 0-2. Een schitterend doelpunt, dat moet gezegd. Na een vlotte combinatie plaatste Gyliano van Velzen de bal vanaf randje 16 met links in de kruising.

Ook daarna bleef het initiatief bij de thuisploeg, maar was er nauwelijks dreiging voor het doel van Muyters. Alleen vlak voor rust. Nieveld kon nét niet bij een inswinger van Smeets. Zo bleef de 1-2 uit en maakten de bezoekers in de tegenstoot ook nog 0-3. Engels gaf voor en Nicky Souren tikte binnen.

Klungelig
Na de pauze bleef een wonder uit en het werd zelfs nog erger. Op kolderieke wijze. Olij liet een voorzet los, maar werd op de lijn geholpen door Niels Fleuren. Ware het niet dat de verdediger de bal tegen de rug van de keeper aan schoot en ie alsnog het doel in rolde. Ook de 0-5 was een cadeautje. Lorenzo Piqué verspeelde de bal aan Engels en dat buitenkansje liet de Duitser niet onbenut. Het was niet onze avond…

Desalniettemin blijft de vierde plek in bezit. We rechten de ruggen en gaan er tegen Jong Ajax weer tegenaan.

Scorverloop
7. Engels 0-1, 22. Van Velzen 0-2, 45. Souren 0-3, 61. Olij (e.d.) 85. Engels 0-5

Opstelling TOP Oss
Olij; Janssen (56. Rommens), Piqué, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; Kaak, Nieveld, Smeets; Oratmangoen (73. Van der Biezen) en Dogan.

Huseyin Dogan werd aan banden gelegd. Hij blijft op dertien treffers staan.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...