Home > Robin Adriaenssen zet volop in op ontwikkeling als nieuwe assistent-trainer van TOP Oss
NIEUWSTOPIC
Robin Adriaenssen zet volop in op ontwikkeling als nieuwe assistent-trainer van TOP Oss
3 augustus 2023
Robin Adriaenssen treedt vandaag officieel toe tot de staf van TOP Oss. Hij wordt er assistent van hoofdtrainer Ruud Brood, met wie de 32-jarige Belg eerder al een goede werkrelatie opbouwde in hun gezamenlijke tijd bij NAC Breda.

In Breda werkte Adriaenssen als conditietrainer, en legde hij een sterke connectie met hoofdcoach Peter Hyballa. Hij volgde de Duitse trainer als performance coach naar achtereenvolgens Wisła Krakau in Polen en het Deense Esbjerg fB. Zijn ambitie om ook op tactisch gebied een rol te spelen, uitte hij in de jaren erna als trainer in de jeugdopleiding van KV Mechelen. Adriaenssen behaalde het UEFA A trainersdiploma, en treedt nu bij TOP Oss voor het eerst toe tot de staf als assistent-trainer van een profclub. Hij tekent er een contract tot de zomer van 2024, met een optie op nog een jaar.

Conditietrainer
Adriaenssen gold lange tijd als één van de jongste conditietrainers in het profvoetbal. Zijn visie op het spel zette hij uiteen in zijn boek Over Spel: Voetbal Is Beter Dan Seks, verschenen in 2019. “Voetbal is de meest complete en mooiste sport ter wereld. Twee ploegen die elkaar 90 minuten bekampen op technisch, tactisch en fysiek vlak”, vindt Adriaenssen. “Er is weinig mooier dan bij te dragen aan de ontwikkeling van spelers die het beste uit zichzelf halen, en dat is dan ook precies waar ik bij TOP Oss voor zal ijveren.”

De hereniging van Adriaenssen met Ruud Brood als diens assistent in Oss, past naadloos in de visie van technisch directeur Linton Posthumus. “We willen als club naar een ontwikkelingscultuur toe, en dat geld voor zowel talent óp, als langs het veld”, legt hij uit. “De ervaring waarover Robin Adriaenssen beschikt als performance coach is voor ons daarin van grote toegevoegde waarde. En hij is uiteraard zeer gemotiveerd om zijn eigen groei binnen het trainersvak hier vorm te geven. Groei waarvan we graag zien dat die ons allemaal naar een hoger niveau brengt, als individu en natuurlijk als club.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?