Home > RKC Waalwijk slaat laat toe
NIEUWS
RKC Waalwijk slaat laat toe
13 januari 2019

TOP Oss heeft zondagmiddag een goed resultaat tegen provinciegenoot RKC Waalwijk laten glippen. Het elftal van Klaas Wels had lang de touwtjes in handen en kwam ook verdiend op 1-0. Toch ging het nog mis. In de 86e minuut knikte Dylan Seys de 1-2 tegen de touwen.

Na een wijfelende openingsfase – van beide ploegen – nam TOP het initiatief. In balbezit lieten we mooie dingen zien en we leken halverwege het eerste bedrijf op voorsprong te komen. Rick Stuy van den Herik kopte raak, maar de grensrechter vlagde zijn doelpunt af. Onterecht, zo bleek later.

Een zege was een minimale vereiste voor de tweede periode. Daar konden we sowieso naar fluiten. Foto’s: Marcel Bonte.

Grote kansen
Even later stuurde Ragnar Oratmangoen zijn kompaan Huseyin Dogan met een prachtige steekpass weg. De topscorer ging samen met Bryan Smeets op Etienne Vaessen af, maar speelden het samen slecht uit. Dogans balletje breed was onhaalbaar. In de rebound zag Philippe Rommens zijn schot geblokt worden.

1-0
Na de pauze bleef TOP de aanval zoeken en kregen we na een minuut of tien een goedkope pingel. Dogan ontsnapte en schoot met links op de voet van Vaessen. De goalie gleed daarbij door en nam Dogan alsnog mee: strafschop. Dat buitenkansje benutte de aanvaller feilloos.

Deksel op de neus
In de minuten daarna was het wachten op de volgende treffer. Eerst keerde de RKC-goalie een schuiver van (opnieuw) Dogan en even later pakte hij ook een knap schot van Smeets. Die vielen niet, Dylan Seys wel. De kleine Belg ging naar de grond nadat Dean van der Sluys zijn voet liet staan; ook de Waalwijkers mochten vanaf elf meter aanleggen. Nick Olij zat nog even aan de penalty van Emil Hansson, maar dat was niet genoeg om de 1-1 te voorkomen.

Geloof bij RKC
De gelijkmaker deed de wedstrijd kantelen. TOP ging meer op de counter spelen en de bezoekers werden beter. Seys raakte de lat en even later hield Olij hem van scoren af. Vlak voor tijd trof-ie alsnog doel. Hij – de kleinste man van het veld – knikte van dichtbij de winnende binnen.