Home > RKC Waalwijk glipt laat voorbij TOP Oss
NIEUWS

RKC Waalwijk glipt laat voorbij TOP Oss

16 juli 2019

TOP Oss heeft ook haar derde oefenduel verloren. Na Excelsior (3-1) en Willem II (2-0) was ook RKC Waalwijk te sterk. Het elftal van Fred Grim won dinsdag met 0-1 dankzij een late treffer van Sylla Sow.

Foto: uit het archief

Prima eerste bedrijf
Voor de pauze speelde TOP sterk en vooral op de Waalwijkse helft. Met zorgvuldig positiespel en opkomende backs in de personen van Jason Bourdouxhe en proefspeler Levi Opdam. Zij zorgden voor het nodige gevaar en zagen van dichtbij dat Enzo Stroo twee keer dichtbij 1-0 was. De spits verlengde eerst een voorzet van Philippe Rommens en verscheen even later oog in oog met Etienne Vaessen. De doelman bracht twee keer redding.

Kansen voor RKC Waalwijk
Na de pauze verschenen niet alleen tien andere namen aan de aftrap; ook het spelbeeld was anders. Nu waren de geel-blauwen gevaarlijker. Sow kreeg van Alexandru Dinu de bal op een presteerblaadje, waarna de aanvaller keeper Miha Tetickovic omspeelde. Hij schoof de bal echter niet in, maar naast het lege doel.

De Sloveense testdoelman eiste daarna een hoofdrol op. Met katachtige reddingen hield hij Lennerd Daneels, Stijn Spierings en Sow van scoren af. Vlak voor het laatste fluitsignaal moest Tetickovic alsnog buigen. Eerst werd hij door Sow op het verkeerde been gezet en daarna prikte de aanvaller raak: 0-1.

TOP Oss 1e helft
Koeman; Opdam (proef), Piqué, Drkusic (proef), Rick Stuy van den Herik, Jason Bourdouxhe; Kaak, P. Rommens, Van der Moot (proef); Hutten en Stroo.

TOP Oss 2e helft
Tetickovic (proef); Hiwat (proef), Dinu (proef), Ter Borgh, Fleuren; O. Rommens, Overgoor, Briels, Tiebosch; Büttner, Stroo (65. Van der Moot).

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?