Home > RKC Waalwijk en TOP Oss scoren niet
NIEUWS
RKC Waalwijk en TOP Oss scoren niet
13 oktober 2018

De op één na minst gepasseerde defensie van de Keuken Kampioen Divisie – alleen Sparta Rotterdam kreeg er minder tegen – liet vrijdagavond opnieuw geen steek vallen. RKC Waalwijk kreeg het niet voor elkaar om het net te vinden. Evenals TOP zelf overigens. Het bleef bij 0-0 in het Mandemakers Stadion.

Hans Mulder en Bryan Smeets in duel.

Foto’s: Proshots

Licht overwicht RKC
De thuisploeg was in de eerste helft ietwat beter dan TOP Oss. Wat zorgvuldiger en net iets dreigender. Grote mogelijkheden waren er nauwelijks voor rust. Rick Stuy van den Herik voorkwam met een goede sliding dat een inzet van Roland Bergkamp het doel bereikte en Nick Olij moest handelend optreden bij een schot van Emil Hansson.

Een iets beter TOP
Na de thee waren de rollen omgedraaid. Toen maakte het elftal van Klaas Wels wat meer de dienst uit en het via Bryan Smeets een aardige mogelijkheid. De middenvelder was het eindstation van een ragfijne counter, maar zijn schot werd ternauwernood gekraakt. Een vrije trap van diezelfde Smeets en een afstandsschot van Philippe Rommens gingen rakelings over.

Wie scoort is spekkoper
Een klein kwartier voor het eind leek het duidelijk: wie als eerst het net vindt, die wint. En beide ploegen gingen ervoor. De eerste kans was voor Huseyin Dogan. Hij kreeg de bal met een gelukje mee en kon vrij uithalen, maar de bal stuiterde centimeters naast het doel. Aan de andere kant waren invallers Anas Tahiri en Kevin Vermeulen dichtbij. De eerste kopte van dichtbij naast en Olij was Vermeulens kopbal de baas door hem over te tikken. Datzelfde deed hij bij de vrije trap van Dylan Seys.

Patrick N’Koyi kreeg in de blessuretijd ook nog een enorme kans. Op aangeven van Delano Ladan leek hij de 0-1 binnen te knikken, maar doelman Etiënne Vaessen was er net op tijd bij om zijn doel schoon te houden. De wedstrijd eindigde zoals-ie begon: met 0-0. Bij RKC stond er wel een mannetje minder op het veld, want Nikki Baggerman kreeg in de 93e minuut zijn tweede gele kaart.

Opstelling TOP Oss
Olij; Asmelash, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik, Van der Sluys; Kaak, Smeets, Rommens; Oratmangoen (83. N’Koyi), Dogan (80. Ladan)

Zo’n 85 Ossenaren gingen mee naar Waalwijk. Bedankt voor jullie steun. Trommel al jullie vrienden op, zodat we op veel support tegen FC Den Bosch kunnen rekenen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

“We zetten stappen”

Tegen Go Ahead Eagles verloor TOP Oss voor de tweede keer op rij met 2-1. De nederlaag bij Roda JC bood Klaas Wels weinig om aan vast te houden, maar de pot tegen de Deventernaren deed...

Selectie compleet; op de foto

De transferperiode zit erop en de selectie voor het seizoen 2019/2020 is dus - voorlopig, want het blijft de voetballerij - rond. Tijd voor hoffotograaf Bert van Berkum op de hele groep...