Home > Richard van der Venne doet zijn oude club pijn
NIEUWS

Richard van der Venne doet zijn oude club pijn

15 september 2019

Heel Oss gunt Richard van der Venne het allerbeste. Altijd en overal. Behalve gisteren. Toch werd juist hij de gevierde man. Bij Go Ahead Eagles dan. Ook de paal deed een duit in het zakje van de Deventernaren.

Lars Hutten startte zaterdagavond in de basis. Aanvoerder Rick Stuy van den Herik moest geblesseerd afhaken. Hij werd vervangen door Jason Bourdouxhe.

Sterk begin
TOP Oss startte goed aan de zesde speelronde en nam van meet af aan het initiatief. Toch betaalde zich dat niet meteen uit en was de eerste grote kans voor de bezoekers. Een afgeslagen hoekschop werd ingeschoten, maar gelukkig keerde Cas Peters op de doellijn.

Na 22 minuten viel de 1-0. Weliswaar ietwat gelukkig en met wat hulp van Hobie Verhulst, maar ook die tellen. De doelman liet een voorzet los en de bal ketste zomaar in het doel.

Geen 2-0
Daarna ging TOP – het was geen schim van de ploeg die in Kerkrade nog kansloos onderuit ging – op zoek naar een grotere voorsprong. Philippe Rommens was voor rust al eens dichtbij en na de pauze raakte Giovanni Büttner het houtwerk. Hij sneed naar binnen en krulde de bal prachtig in de verre hoek, maar tegen de paal.

Plots op achterstand
Go Ahead Eagles zette vervolgens meer aan. Van der Venne kopte al eens in de handen van Ronald Koeman en trof daarna in de 63e én in de 66e minuut doel. Hij verontschuldigde zich na de 1-1 en de 1-2 naar het Osse publiek, maar deed uiteraard gewoon zijn werk. Op een manier zoals we van hem kennen.

Weer de paal
In de slotfase ging TOP op jacht naar de 2-2. Alles op alles, op zoek naar een terechte puntendeling. Philippe Rommens deed het bijna voor zijn ploeg. Bijna, want ook zijn schitterende knal van een meter of 20 spatte uiteen op de paal.

Zo verloor TOP voor de tweede keer op rij met 2-1 en maakt het zich op voor het uitduel bij Helmond Sport. Ook deze wedstrijd wordt op zaterdag (21/9) gespeeld.

Scoreverloop
22. Verhulst (e.d.) 1-0, 63. Van der Venne 1-1, 66. Van der Venne 1-2

Opstelling TOP Oss
Koeman; Opdam, Piqué, Fleuren, Bourdouxhe (78. Celik); O. Rommens, Kaak, Hutten (69. Stroo), P. Rommens; Peters (68. Langedijk), Büttner.

Kop op mannen!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...