Home > Reünie op de Vijverberg belooft een voetbalavond vol vuur!
NIEUWS
Reünie op de Vijverberg belooft een voetbalavond vol vuur!
27 oktober 2022

TOP Oss gaat naar Doetinchem voor een grootse reünie. Maar warme banden betekenen niet dat er geen vuur op veld te zien zal zijn. Op de Vijverberg wil iedereen gewoon voluit voor drie punten strijden. 

Lion Kaak, vorig jaar nog in Osse dienst, en oud-trainer van Milan Hilderink

Lion Kaak, vorig jaar nog in Osse dienst, en oud-trainer van Milan Hilderink

Vrijdagavond speelt TOP Oss op de Vijverberg, voor de tweede keer sinds oud-technisch directeur Peter Bijvelds na acht jaar Osse dienst voor het einde van het afgelopen seizoen vertrok naar De Graafschap. Kort nadat hij in het Frans Heesen Stadion uitgezwaaid werd, vond er in de Achterhoek alweer een reünie met zijn oude club plaats. Dat betekende echter niet dat de Ossenaren mals voor hem waren.

De Graafschap trok in grote delen van de wedstrijd het initiatief naar zich toe, maar kon halverwege de eerste helft niet voorkomen dat Jearl Margaritha een fabelachtige voorzet op het hoofd van Joshua Sances deed belandden. Die kopte de 0-1 vervolgens binnen de palen. Sam Hendriks bracht namens de thuisclub de stand vrij snel weer in evenwicht, maar dat zou hun laatste doelpunt die avond blijken. Voor TOP gold dat niet: in blessuretijd trapte Dean Guezen een voorzet van Giovanni Büttner binnen. De meegereisde supporters waren uitzinnig van vreugde. Het spandoek met de tekst ‘Peter Bedankt’ dat zij aan het begin van de wedstrijd uitvouwden, had met drie punten op zak ineens een nieuwe lading gekregen.

Vrijdag even niks gunnen
Dit keer reizen de supporters met twee volle bussen naar De Vijverberg voor wat een mooie voetbalavond belooft te worden. Zij moedigen de Ossenaren in de laatste speelronde van oktober aan om opnieuw een goed resultaat te behalen op bezoek bij de Superboeren. Dit keer ontmoet TOP er naast Bijvelds bovendien voormalig ploeggenoten Lion Kaak en Jan Lammers; ze zullen vastbesloten zijn de kaas niet door hen van het brood te laten eten. Voor de Doetinchemse zijde wordt het een weerzien met spits Kyvon Leidsman, die in het verleden voor het beloftenelftal van De Graafschap speelde, en graag op de tribunes voor wedstrijden van de hoofdmacht aanwezig was. 

Maar het meest bijzonder is de wedstrijd misschien nog wel voor Milan Hilderink. De centrale verdediger komt uit de jeugdopleiding van De Graafschap, dat hem dit seizoen aan TOP verhuurt. Als jonge speler van de Superboeren had hij de toen nog in Oss voetballende Lion Kaak als jeugdtrainer. “Een fijne vent”, herinnert hij zich met een lach. “Ik gun hem normaal alle succes, maar vrijdagavond even niet.”

Jearl Margaritha in duel op de Vijverberg

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...

Jearl Margaritha in duel op de Vijverberg