Home > Respectabel resultaat bij Roda levert toch een zure smaak op
NIEUWSTOP Oss TV
Respectabel resultaat bij Roda levert toch een zure smaak op
13 januari 2023
Op bezoek bij Roda JC moet TOP Oss met een 1-1 gelijkspel genoegen nemen. Dat is moeilijk te verteren na ruim 90 minuten met 1-0 voor te hebben gestaan, en zelfs met tien man weinig weg te hebben gegeven.

Al in de tweede minuut dwingt een matigend verdedigend Roda zichzelf tot het maken van een overtreding. Xander Lambrix werkt Arthur Allemeersch op de hoek van het strafschopgebied naar de grond. Dat lijkt net buiten de lijnen plaats te vinden, maar scheidsrechter Martijn Vos ziet het anders en wijst naar de stip. Daar profiteert Richonell Margaret resoluut van. Hij schiet hard, strak en vol overtuiging links in de kruising: 0-1. De Ossenaren blijven druk zetten, en noteren minuten later alweer een kans als Rick Dekker uithaalt. Helaas wordt de bal van richting veranderd.

Rode kaart
In de 19de minuut noteert Roda dan ook een mogelijkheid. Na een lang aanhoudende aanval schuift Lennerd Daneels de bal uiteindelijk naast het doel van Thijs Jansen. Kort daarop noteert TOP een wereldkans; doelpuntmaker Margaret stuift naar voren op een diepe bal, soleert zich een weg naar het doel en knalt het leer tegen de lat. TOP is de bovenliggende partij tegen de stuurloze thuisclub, maar vijf minuten voor rust loopt het even helemaal mis. Door een verkeerde inschatting van de Osse achterhoede komt Lennard Hartjes plotsklaps in stelling, en is Lorenzo Piqué gedwongen hem te stoppen met een overtreding. Arbiter Vos vindt het voldoende om hem met direct rood naar de kleedkamers te sturen.

Thuispubliek mort
In de tweede helft blijken de tien man die TOP Oss nog over heeft niet van plan om hun voorsprong zonder slag of stoot uit handen te geven. De twee buitenspelers zakken een linie terug, net als captain Rick Stuy van den Herik, die van het middenveld naar de achterhoede schuift om weer een kwartet verdedigers compleet te maken. In die formatie maken zij het de Limburgers vrijwel onmogelijk tot uitgespeelde kansen te komen. Pas halverwege de tweede helft noteren zij genoeg gevaar om het morrende publiek even op te doen veren, wanneer de zojuist ingestuurde Romano Postema de bal voor het doel langs werkt. Meteen daarna is het de eveneens net het ingebrachte Sami Ouaissa die kansrijk oogt, maar ook hij blijft zonder succes.

Lange staart
In de eindfase eist de arbitrage opnieuw een hoofdrol op, door maar liefst zeven minuten aan blessuretijd te noteren. Daar doet scheidsrechter Vos in de praktijk nog een minuutje bovenop, en in die langgerekte staart van de wedstrijd is het Postema die na vijf minuten alsnog doel treft. Juist omdat de Osse equipe zelfs met een man minder zo weinig weggegeven heeft in de tweede helft, krijgt een op papier respectabel resultaat in Kerkrade een bijsmaak zuur als citroen.

Hieronder zijn de reacties na afloop van interim hoofdtrainer Marcel van der Sloot en keeper Thijs Jansen te bekijken.