Home > Remise tegen hoogvlieger Cambuur meer dan verdiend.
NIEUWS
Remise tegen hoogvlieger Cambuur meer dan verdiend.
20 september 2020

Voor de wedstrijd werd reeds bekend dat TOP Oss voor maar liefst drie jaar in Hendriks Bouw en Ontwikkeling een nieuwe hoofdsponsor had gevonden. Het behoeft geen verdere toelichting dat dit voor onze club in zeer ongewisse tijden een enorme en belangrijke winst is!

Bo Geens torent boven de rest uit!

Foto’s: Bert van Berkum

De mannen van Wels en Van der Sloot wilden deze winst ondanks een zwakke competitiestart graag prolongeren. Voor de start van het seizoen heeft de club intern al besloten dat we dat op een zeer initiatiefrijke manier willen doen. Veel makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Van meet af aan maakten onze mannen pure reclame voor onze club en haar nieuwe hoofdsponsor. Met heel veel pressie en werkelijk prachtige aanvallen maakten wij er een prima eerste helft van. In de beginfase was Olivier Rommens de effectieve afmaker na een vloeiende aanval en geweldige assist van de zeer snelle Ruben Roosken, 1-0. Dat bleef ondanks het feit dat de eerste helft super aantrekkelijk was, met kansen aan beide kanten,  lange tijd de terechte stand. Cambuur kreeg enkele kansen met name op basis van pure individuele kwaliteit waar TOP Oss door uitstekend samenspel van het collectief prima kansen kreeg. De zeer sterk spelende Leidsman was er nog het dichtstbij. Juist voor rust keerde het tij tot ontsteltenis van het enthousiaste publiek totaal. Binnen enkele minuten wist de titelfavoriet de score om te buigen van 1 – 0 tot 1 – 2. Een domper van jewelste voor onze ploeg, zeker gezien het spelbeeld en de eerder behaalde resultaten. In de rust hing er dan ook een sfeer van ongeloof binnen het gehele stadion. Hoe konden we dit nog omkeren in de tweede helft? Wij hadden werkelijk met zijn allen prima spel laten zien en Cambuur was tot op dat moment redelijk flets. Het kon dus ogenschijnlijk alleen maar lastiger worden!

Niks bleek gelukkig minder waar. In de tweede helft wist onze ploeg haar hoge niveau schijnbaar moeiteloos vast te houden. Met vaak oogstrelend spel en een heerlijke spelbeleving bleven we meer dan alleen in de wedstrijd. Sterker nog, wij kregen de beste kansen. Na een uur spelen leidde dat tot een doelpunt van ongekende schoonheid! Na enkele vloeiende acties wist sterkhouder Lion Kaak  met een meer dan afgemeten pas de volop sprintende Jarni Koorman te bereiken. Met een fluwelen techniek neemt hij de bal aan, omspeelt hij zijn tegenstander en verschalkt hij de doelman. Het staat 2 – 2!

Na deze gelijkmaker was Cambuur aan haar stand verplicht om de duimschroeven aan te draaien. Dat lukte slechts gedeeltelijk. Alhoewel Cambuur echt wel liet zien veel kwaliteit te bezitten bleven de mannen van Klaas Wels het betere veldspel laten zien. In deze fase had het echt alle kanten op gekund. Ook de verkeerde! Maar de beste kans was toch echt voor TOP Oss. In de 89e minuut werd namelijk een schot van dichtbij van onze aanvoerder Rick Stuy van den Herik ternauwernood en zeer gelukkig door een speler van de lijn gehaald. Geen overwinning dus. Toch waren het de mannen uit Leeuwarden die teleurgesteld een lange reis moesten aanvaarden. De echte Ossenaren en TOP Oss supporters hadden over het algemeen toch een brede lach op het gezicht. Het was een mooie avond met een nieuwe hoofdsponsor en een zeer aansprekend TOP Oss! Volgende week uit MVV.

Het eerste punt is binnen!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?