Home > Remise in Helmond voor TOP: 1-1
NIEUWS
Remise in Helmond voor TOP: 1-1
8 mei 2021

Uiteindelijk kon na de wedstrijd Helmond Sport-TOP Oss iedereen wel vrede hebben met een remise. Beide ploegen hadden in een aantrekkelijk duel laten zien waarom zij zo relatief hoog op de ranglijst staan. TOP was beter in de eerste helft, Helmond in de tweede.

Voor rust scoorde Kyvon Leidsman de 0-1.

Foto’s: Pro Shots.

Open duel
Beide ploegen speelden verzorgd voetbal in de eerste helft waarbij TOP Oss de beste kansen kreeg uit het vertoonde veldspel en ook de beter voetballende ploeg was. Helmond Sport kreeg twee dotten van kansen uit spelhervattingen. De 0-1 ruststand na een prima goal van de in de basis teruggekeerde Kyvon Leidsman was absoluut terecht.

Ander spelbeeld
Na de rust voltrok zich een ander spelbeeld. Helmond Sport werd wat dreigender en beter terwijl TOP Oss zich veel meer van de lange bal en de counter bediende en zo Helmond in de val trachtte te laten lopen. Dat laatste had kunnen, misschien wel moeten, lukken! We waren er nog het dichtst bij toen onze spits Kyvon Leidsman zich sterk losrukte van zijn tegenstander na een overtreding. Helaas miste hij de kans. Als hij was gaan liggen na de overtreding was het 100% rood geweest. Een mooie, sportieve actie maar resultaat technisch gesproken een onverstandige keuze van onze spits. Helaas viel in de eindfase de op basis van de tweede helft toch niet geheel onterechte gelijkmaker nadat onze doelman Bo Geens minuten eerder met een formidabele reflex die gelijkmaker nog had weten te voorkomen.

Zo behield Helmond Sport ternauwernood haar voorsprong op doelsaldo op de ranglijst en bezetten zij (en dus niet wij) de mooie 10e positie. Beide ploegen kunnen ontegenzeggelijk terug kijken op een behoorlijk seizoen maar de strijd om de 10e plek willen wij toch graag komende woensdag in ons voordeel beslechten!

We spelen woensdag om 20 uur thuis tegen Roda JC.

We spelen woensdag om 20 uur thuis tegen Roda JC, de laatste wedstrijd van het seizoen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?