Home > Puntje tegen Dordts tiental
NIEUWS
Puntje tegen Dordts tiental
2 november 2019

Na twee winstpartijen was het tijd om af te reizen naar de hekkensluiter van de ranglijst: FC Dordrecht. Er werd maar één punt mee naar huis genomen en dat ging niet zonder slag of stoot. Een wedstrijd met vele kaarten leidde ertoe dat TOP na 38 minuten spelen een tienkoppig team tegenover zich had. Dit voordeel werd echter niet uitgebuit.

Door: Lotte van den Eertwegh

De toon gezet
De wedstrijd begon met een spelbeeld dat over en weer ging, maar de thuisploeg begon toch iets feller aan de wedstrijd. Dit leidde tot wat meer uitgesproken kansen voor de Dordtenaren dan voor de selectie van Klaas Wels. Doelman Damien Perquis hield zijn doel schoon met goede reddingen. Dat lukte hem een half uur lang, maar op een bal in de korte hoek van Jari Schuurman had hij geen antwoord: FC Dordrecht kwam op een 1-0 voorsprong.

Meevaller voor TOP
TOP Oss herpakte zichzelf en 5 minuten later wist Philippe Rommens zijn team op gelijke hoogte te brengen. Een prachtig afstandsschot vloog in het doel van FC Dordrecht, waarmee hij zijn vierde goal van het seizoen maakte. Even leek het of TOP Oss er weer in geloofde en ze bleven druk zetten. Noah Lewis maakte een overtreding om een aanval van de Ossenaren te onderbreken. Dit leverde hem zijn tweede gele kaart op, waardoor FC Dordrecht verder moest met tien man.

Doelman is onmisbaar
Beide teams kwamen de kleedkamer uit en daarna moest het gebeuren. Cihat Celik opende de tweede helft met een heerlijke actie: hij poort een verdediger van FC Dordrecht om vervolgens op doel te schieten. Helaas werd deze inzet gekeerd door de doelman. Ook Philippe Rommens probeerde het nog een paar keer met het hoofd en tevens met een afstandsschot, echter wist de doelman ook deze ballen uit het doel te houden. Defensief oogde de thuisploeg kwetsbaar, maar in de aanval was niets minder waar. De Dordtenaren bleven druk op het doel van Perquis zetten en wisten het een aantal keer goed spannend te maken.

Een punt voor de troost
Speler na speler werd ondertussen op de bon geslingerd door scheidsrechter Edgar Bijl. Het was oppassen dat TOP Oss niet ook met tien man kwam te staan. Doelman Perquis deed zijn werk uitstekend en zorgde ervoor dat de Ossenaren geen tegentreffer hoefden te incasseren. TOP Oss kwam zodoende goed weg met een punt en dwong onvoldoende af in Dordrecht.

Een lichtpuntje op deze avond: het publiek hield de sfeer er goed in en werd dan ook door de spelers bedankt, die strijd hadden geleverd, maar het was niet genoeg.