Home > Plek acht na zege op stug Jong FC Utrecht
NIEUWS

Plek acht na zege op stug Jong FC Utrecht

26 februari 2019

TOP Oss heeft maandagavond een belangrijke overwinning op Sportcomplex Zoudenbalch geboekt. Dankzij doelpunten van Bryan Smeets en Norichio Nieveld werd Jong FC Utrecht met 1-2 verslagen. Zodoende rukt TOP op naar de achtste positie.

Trainer Klaas Wels moest het doen zonder de geblesseerden Rick Stuy van den Herik, Ferry de Regt, Enzo Stroo en Jordie Briels. Lion Kaak was geschorst en in de warming-up haakte ook nog Lorenzo Piqué af.

Dennis Janssen begon als vervanger van Piqué. De rechtsback stond meteen zijn mannetje én hij was belangrijk met een assist.

Foto’s: Soccrates Images.

Felle start
Ondanks de wisselingen begon TOP fel en dominant aan de wedstrijd zonder dat er uitgespeelde kansen genoteerd konden worden. Jong FC Utrecht zakte in en liet het balbezit wel aan de Ossenaren, maar gaven weinig ruimte weg. De meeste dreiging kwam voort uit spelhervattingen van de voet van Smeets zonder dat doelman Maarten Paes op de proef werd gesteld.

Utrechts gevaar
De grootste mogelijkheden waren zelfs voor de gastheren. Mohamed Mallahi verscheen na een kwartier plots vrij voor Nick Olij, maar de Utrecht-aanvaller raakte de bal niet goed. Vlak voor de pauze dook die dekselse Mallahi opnieuw gevaarlijk op. Dit keer weerhield Nieveld hem met de perfecte sliding van scoren af.

Ontvlamd
Na 56 minuten kwam het duel los dankzij een prachtige Osse aanval. Olivier Rommens – de vervanger van Kaak – stuurde Janssen met een slim balletje op rechts weg. De back bleef kalm en schoof de bal in de voeten van Smeets en die schoot onberispelijk de 0-1 binnen. Een doelpunt uit ’t boekje en het startsein voor wat meer spektakel; vier minuten later was het alweer gelijk. Ruben Hoogenhout gaf een voorzet en zag tot ieders verbazing dat de bal in één keer in het doel plofte.

Winnende treffer
Daarna gingen beide ploegen nog opportunistischer spelen om een driepunter af te dwingen. TOP was daarin het meest gelukkig. Smeets mocht aanleggen voor een corner nadat zijn volley van 30 meter via een rug centimeters naast ging. De hoekschop werd door Niels Fleuren met de hak (!) verlengd tot bij de tweede paal en daar stond Nieveld om de bal binnen te jagen: 1-2. Het was de winnende, omdat Olij in de slotminuut een kopbal van Junior van der Velden knap uit de hoek dook.

Scorerverloop
56. Smeets 0-1, 60. Hoogenhout 1-1, 75. Nieveld 1-2

Opstelling TOP Oss
Olij; Janssen, Asmelash, Nieveld, Fleuren, Van der Sluys; O. Rommens, P. Rommens, Smeets; Dogan en Oratmangoen (56. Ladan)

Blijdschap bij de supporters. Op naar vrijdag mannen!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

OFF DAY TOP OSS TEGEN STERK TELSTAR 1-4

Er was afgelopen zaterdagmiddag heel veel te winnen voor TOP Oss. Een overwinning zou de ploeg op een play-offpositie hebben gebracht en op gelijke hoogte met de tegenstander Telstar!...

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...