Home > Pieter Tuns wordt assistent bij TOP Oss
NIEUWS

Pieter Tuns wordt assistent bij TOP Oss

13 juli 2019

TOP Oss heeft Pieter Tuns (64 jaar) aangesteld als assistent-trainer van Klaas Wels. De ervaren Bestenaar is de opvolger van Ruud van der Rijt en neemt naast zijn werkzaamheden als rechterhand ook de rol van teammanager op zich.

Welkom Pieter!

Terug in de tijd
Tuns en Wels zijn alles behalve vreemden van elkaar; ze gaan samen zo’n 30 jaar terug in de tijd. Dat begon toen Wels als 16-jarige in de A1 van Schijndel voetbalde en Tuns zijn talent erkende. “Ik was hoofdtrainer bij het eerste en heb hem toen vervroegd bij de selectie gehaald. Daarna is hij me meermalen gevolgd. Naar FC Den Bosch, waar ik assistent was, terug naar Schijndel, naar Blauw-Geel én naar Best Vooruit. Bij de laatste club stond hij als trainer aan mijn zijde en zou hij uiteindelijk het stokje overnemen. Totdat hij Dirk Heesen in Oss kon gaan assisteren, die kans heeft ie gegrepen.”

Uitdaging
De twee hebben daarna altijd contact gehouden en toen Wels aan de lijn hing, hoefde Tuns niet lang te twijfelen. “Ik heb meteen ‘ja’ gezegd, want het lijkt me hartstikke leuk om weer samen te gaan werken. En het is een zeer uitdagende functie. Ik heb er écht zin in.”

Lerarenpensioen
Tuns gaat de functie combineren met het hoofdtrainerschap bij tweedeklasser VV Sleeuwijk en nog heel even met zijn baan in het onderwijs. “In januari ga ik met pensioen en dan kan ik echt volle bak aan de slag. De eerste maanden wordt het een beetje passen en meten, maar dat komt goed.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Grad Damen, hard werkende middenvelder

Halverwege dit seizoen versterkte TOP Oss zich met een aantal nieuwe krachten. Eén van de eerste van deze reeks was Grad Damen. Hij heeft inmiddels al vier wedstrijden gespeeld in het...