Home > Pieter Langedijk voelt zich met de dag sterker
NIEUWS

Pieter Langedijk voelt zich met de dag sterker

23 augustus 2019

Ineens was Pieter Langedijk overal te zien. Op social media ging het los, voetbalnieuwssites bleven niet achter en hij kwam zelfs voorbij in de uitzending van Jinek. Langedijk werd door TOP Oss en Vidox Media gepresenteerd als nieuwste aanwinst. In het filmpje toverde directeur Peter Bijvelds hem op ludieke wijze uit zijn hoge hoed en daardoor ging de video viraal. Heel Nederland weet sindsdien: de linkspoot uit Maassluis is speler van TOP Oss.

“Ik heb heel veel berichtjes gekregen. Wat ze ervan vonden? Iedereen moest erom lachen. Ja, ik ook. Ik heb zelfspot genoeg. Mijn nichtjes hebben het filmpje al 100 keer gezien zelfs en kennen de tekst al bijna van buiten”, reageert de aanwinst zelf.

Foto boven: Proshots. Overige foto’s zijn van Soccrates Images.

Aanpoten
Na zijn aankomst in Oss is Langedijk flink aan de slag gegaan. Hij had fysiek een achterstand opgelopen, omdat ie bij Go Ahead Eagles een vervelende voorbereiding heeft gedraaid. Inmiddels is hij al aardig aangehaakt bij zijn ploeggenoten. “Zo! Klaas houdt wel van trainen ja”, grapt Langedijk. “Het was even flink aanpoten, maar ik word met de dag sterker. Dat is fijn. Ik snap dat ik de eerste twee wedstrijden nog niet mocht starten, maar voor mij kan een basisplek niet snel genoeg komen.”

Veelzijdig
Dat zou zomaar eens tegen Jong AZ al kunnen gebeuren. Tegen Jong FC Utrecht viel hij al in voor vleugelverdediger Jason Bourdouxhe en die is niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. Ook al draagt Langedijk nummer 9, hij kan in de bekende formatie van TOP als spits én als opkomende linksback uit de voeten. Zelf heeft hij een uitgesproken voorkeur. “Ik speel het liefst als aanvaller, maar wat moet dat moet natuurlijk. Daar zal ik nooit moeilijk over doen.”

Meer lef
Langedijk vindt dat hij en zijn ploeggenoten vanavond tegen Jong AZ hoe dan ook meer moeten laten zien dan afgelopen maandag. “We moeten de bal willen hebben. Vrijlopen en met lef spelen. Als we vanavond goede zaken doen, kunnen we het verlies in Utrecht snel vergeten. Er is werk aan de winkel, maar we hebben echt wel kwaliteit rondlopen. Genoeg om dit seizoen opnieuw te verrassen. Als je het nog verrassen moet noemen.”

Zet ‘m op Pieter!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?