Home > Pieter Langedijk verhuist naar TOP Oss
NIEUWS

Pieter Langedijk verhuist naar TOP Oss

7 augustus 2019

TOP Oss heeft aanvaller Pieter Langedijk (25 jaar) weten te strikken. De linkspoot uit Maassluis komt over van Go Ahead Eagles en tekent voor één seizoen. Langedijk speelde sinds de zomer van 2017 in Deventer en kwam daar tot 54 duels.

“Als lopende spits kan ik prima tot mijn recht komen”, vertelt Langedijk die van nature een buitenspeler is.

Doelgericht
Langedijk is van nature een buitenspeler, maar ziet zichzelf ook in een systeem met twee aanvallers goed renderen. “Als lopende spits kan ik prima tot mijn recht komen. Ik heb veel diepte in mijn spel en ik ben doelgericht. Ook in het Frans Heesen Stadion heb ik al aardig wat goals gemaakt”, bevestigt hij met een knipoog. “Snel tellend kom ik op zes doelpunten en ik hoop dat hier komend seizoen nog veel bij komen.”

“Pieter voegt inderdaad iets toe wat we nog niet veel hadden: scorend vermogen. Hij heeft een goed schot en dat is mooi wapen rondom het zestienmetergebied”, bevestigt Klaas Wels. De oefenmeester kan Langedijk overigens op meerdere posities inzetten. “Met zijn kwaliteiten zou hij ook de hele linkerflank kunnen bestrijken en hij zou tussen de linies kunnen spelen.”

Statistieken
Voor zijn tijd aan de Vetkampstraat verdedigde Langedijk de clubkleuren van RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam. Het seizoen 2016/2017 was zijn absolute topjaar; hij maakte toen 17 goals namens RKC en bereidde hij er 10 voor. Langedijks teller staat in totaal op 140 wedstrijden en 37 doelpunten in het betaald voetbal.

Welkom Pieter!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing Telstar – TOP Oss

De afgelopen weken waren druk voor de ploeg van Klaas Wels. Twee weken waarin vier duels werden gespeeld. Morgen is de laatste van deze reeks aan de beurt. TOP Oss gaat op bezoek in...