Home > Philippe Rommens: soms slachtoffer van de tactiek
NIEUWS

Philippe Rommens: soms slachtoffer van de tactiek

13 december 2018

Helmond Sport klopte deze zomer aan bij Philippe Rommens. Hij kon daar een contract tekenen, maar de Belgische middenvelder besloot om te bedanken. Niet veel later kwam TOP Oss om de hoek kijken en kwamen speler en club tot een akkoord voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar. Hier had hij wél het juiste gevoel bij en tot dusverre pakt zijn keuze goed uit.

 

Rommens (21 jaar) kwam 14 keer binnen de lijnen en TOP staat 15 plekken hoger dan Helmond. Het kan slechter. “Inderdaad. Als het andersom was had ik me nog eens achter mijn oren gekrabd”, reageert hij met een kleine grijns. “Maar dat weten je van tevoren natuurlijk nooit.”

Philippe Rommens is hier Danny Holla te snel af.

Stuivertje wisselen
Op het Osse middenveld moet Rommens samen met Lion Kaak een blok voor de verdediging vormen. Als we de bal niet hebben. Hebben we hem wel, dan verwacht Klaas Wels loopacties in de diepte. Maar dat is niet altijd het geval. Soms kiest de oefenmeester voor meer defensieve zekerheid en dan staat Norichio Nieveld op zijn plek. Is toekijken makkelijker te verkroppen als het tactische redenen heeft? “Het gevoel is hetzelfde, want je valt buiten de boot. Maar dat is voetbal. Ik moet mentaal sterk zijn en ervoor zorgen dat ik onbetwist basisspeler wordt.”

Tegen Jong Ajax mocht hij voor de negende keer starten en dat wil ie tegen Helmond Sport uiteraard ook. “We zullen moeten aanvallen tegen hen, dus ik hoop er opnieuw in te staan.” Ondertussen doet de voormalig PSV’er stoïcijns zijn ding. Hij werkt hard, moppert nooit en heeft veel plezier. “We hebben een leuke én goede groep. Het 5-3-2-systeem was even wennen, maar dat past ons perfect.”

Belg in Veghel
Rommens woont 25 kilometer verderop. In Veghel. Met Ibi Touré, Delano Ladan en Hennos Asmelash in één huis. Als kwartet vermaken zij zich buiten de lijnen eveneens prima. “We hebben een goede band en gaan geregeld gezellig op pad. Zo zijn we afgelopen maandag nog samen bij Jong PSV wezen kijken.” Ook dit bevestigt dat zijn besluit om voor TOP te kiezen, de juiste is. Al speelt ie niet altijd.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...

Tim Keurntjes vertrekt bij TOP Oss

Tim Keurntjes gaat op zoek naar een nieuwe club. De 28-jarige linkspoot vertrekt na een seizoen uit Oss. De Doetinchemmer, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de...