Home > Philippe Rommens: smaakmaker in het rood-wit
NIEUWS

Philippe Rommens: smaakmaker in het rood-wit

15 november 2019

Er is in een paar maanden tijd veel veranderd voor Philippe Rommens. Tot de zomer stond hij veelal in de schaduw van spelers als Bryan Smeets en Huseyin Dogan, maar nu zijn de ogen vaak op hem gericht. TOP-volgers én tegenstanders, iedereen ziet het: hij kan het verschil maken. De Belg combineert een fijne techniek met flink wat werklust.

Wat ook anders is, zijn de prestaties van TOP Oss. Vorig seizoen draaide het als een tierelier, maar deze jaargang zit het nog niet zo mee. De laatste weken zit er wél vooruitgang in. “Het is nog steeds een beetje wisselvallig, maar we spelen beter”, analyseert Philippe. “We spelen in een 4-3-3 systeem met meer druk vooruit, waardoor we meer grip hebben. Als we nu een bal afpakken, zijn we al op de helft van de tegenstander. Dan kunnen we meteen toeslaan.”

Philippe Rommens heeft in anderhalf seizoen 47 wedstrijden voor TOP Oss gespeeld. Daarin was-ie zeven keer trefzeker.

Meer vrijheid
Philippe is daarbij belangrijk voor TOP. Hij pikt geregeld de bal van de opponent om vervolgens een medespeler een kans te schenken. Die klasse heeft-ie. Of om zelf eens flink te poeieren, want in zijn rechter zit een behoorlijke trap. Ondertussen geniet de nummer tien van deze rol. “Ik sta veel hoger en ik ben vrijer. Dat ligt me wel. Ik kom nu veel vaker in scoringspositie: elke wedstrijd wel een keer of twee à drie.”

Druk?
Dat Philippe meer en meer de schijnwerpers op zich gericht krijgt, vindt hij niet erg. “Nee, ik ervaar geen druk. Ik blijf gewoon mijn ding doen”, antwoordt hij kalm. “Het is juist wel lekker, want ik kan mezelf meer laten zien. Ik ben hier om het team te helpen én om mezelf in de kijker te spelen. Dat lukt zo aardig. Al vind ik dat ik nog meer kansen moet creëren en ik wil het aantal goals (vier red.) minimaal verdubbelen.”

Aanhaken bij de middenmoot
Zo heeft de middenvelder nog wel wat te wensen. Persoonlijk, maar ook voor zijn ploeg. Philippe houdt de moed erin: “Als we zo blijven spelen, gaan we opschuiven. Gesterkt door het spel tegen N.E.C., denk ik dat we de Play-Offs nog kunnen halen. Dat moet het doel zijn. En we hebben de potentie. Maar… eerst moeten we zien aan te haken bij de middenmoot. Stap voor stap dus.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...