Home > Osse overwinning laat carnaval feestelijk beginnen!
NIEUWSTOPIC
Osse overwinning laat carnaval feestelijk beginnen!
17 februari 2023

Met carnaval in het vooruitzicht vond er op vrijdagavond eerst nog een Brabants onderonsje op het voetbalveld plaats. TOP Oss ontving FC Eindhoven in het ‘Osse Kuipje’, en kon na de 2-0 overwinning in feeststemming het kunstgras verlaten.

TOP Oss was vanaf het eerste fluit signaal gretig om de bal te veroveren. Zo hadden de Ossenaren veel grip op de wedstrijd en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de Eindhovenaren. Na ruim twintig minuten leek FC Eindhoven wat meer weerstand te kunnen bieden. Maar door een aantal goede reddingen van Thijs Jansen, werden de blauw-witten niet gevaarlijk. De wedstrijd kwam hierdoor in evenwicht en viel een beetje stil. Voor het rustsignaal waren er nog een paar pogingen vanuit het Osse kamp. Maar deze inzetten waren niet gevaarlijk genoeg.


Foto: Bert van Berkum

Tweede helft

In de tweede helft startten zowel TOP Oss als FC Eindhoven scherp. Het vele afjagen en combineren zorgde ervoor dat het wat spannender wordt om naar te kijken. Zo was er een goede poging van Jearl Margaritha en een flipperkast-moment voor het doel van Thijs Jansen. Goals vielen er echter nog niet. Dat gebeurde pas nadat wissels Jonas Clein en Richonell Margaret het veld betraden. Er kwam meer dreiging naar voren en dat leidde tot een schot van Thijs van Leeuwen. De bal werd lichtjes aangetikt door Eindhovenaar Collin Seedorf, waardoor de keeper kansloos bleek.


Foto: Bert van Berkum

Opsteker
Dit was de goal die TOP Oss nodig had. Binnen vijf minuten maakte de Eindhovense verdediging een foutje, waardoor Jearl Margaritha één-op-één met de keeper kwam. Zo kalm als hij was, werkte hij deze kans tussen de palen. Weer een opsteker, die zorgde voor meer kalmte bij de thuisploeg. Richting het einde van de wedstrijd probeerde FC Eindhoven nog een goal te maken. Goed verdedigings- en keeperswerk voorkwamen dat door de nul te houden. Het Ossenkoppenrijk ziet haar equipe over twee weken pas weer terug in het eigen stadion, maar dankzij de winst op Lampegat gaven zij het carnaval in elk geval een toepasselijk feestelijke start!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee tekent voor TOP Oss

Sjors Ultee heeft vandaag een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss.  𝐓𝐎𝐏 𝐎𝐬𝐬 𝐯𝐞𝐫𝐫𝐚𝐬𝐭 𝐬𝐧𝐞𝐥𝐥𝐞 𝐬𝐞𝐢𝐳𝐨𝐞𝐧𝐤𝐚𝐚𝐫𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐥𝐞𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬! 🤩🎟 Onder de eerste tien supporters die hun seizoenkaart hebben...