Home > Opwindende remise tegen de koploper
NIEUWS
Opwindende remise tegen de koploper
31 augustus 2019

Je kent ze wel; van die bloedeloze 0-0 wedstrijden die beter schriftelijk afgedaan hadden kunnen worden. Te saai om wakker voor te blijven. Vrijdagavond kwamen TOP Oss en De Graafschap ook niet tot scoren, maar dit duel was zeker de moeite waard.

Andere strijdwijze
Trainer Klaas Wels week na lang dubben af van de vertrouwde 5-3-2 formatie. Hij speelde dit keer met vier verdedigers en even zoveel middenvelders en dat werkte. TOP voetbalde stukken beter dan het de laatste twee wedstrijden deed. En er stond weer een ploeg die met het hart speelt.

Levi Opdam maakte voor de eerste keer zijn opwachting in de basis. Helaas moest hij al vrij vlot afhaken.

Foto’s: Bert van Berkum

Sterk begin
De rood-witten openden fris en lieten zich van meet af aan gelden. Cas Peters liep enkele keren listig vrij, maar werd telkens nét niet bereikt. Het duurde tot de 20e minuut voordat De Graafschap dreigend werd. Aanvoerder Rick Stuy van den Herik maakte de kans onschadelijk door zich in de baan van het schot te werpen.

Nog geen minuut later counterde TOP zich bijna naar 1-0. Giovanni Büttner brak door en liet iedereen zijn hielen zien. Hij legde daarna breed op Philippe Rommens, maar diens schot kon worden gekeerd door De Graafschap-goalie Hidde Jurjus.

Zwijnmomentje
Naarmate het duel richting de theepauze vorderde, werden de bezoekers sterker. Stef Nijland probeerde Ronald Koeman met een slimme vrije trap te verrassen, maar dat lukte niet. Meteen daarna had de doelman geen kans bij een schuiver van Mohamed Hamdaoui. Hij liet de 100% kans gelukkig onbenut.

Mag het licht uit?
TOP begon weer beter aan het tweede bedrijf en creëerde ook mogelijkheden. Peters ontsnapte en zag Pieter Langedijk meespurten; zo ontstond een twee-tegen-één met verdediger Ted van der Pavert. De laatste kwam als winnaar uit de strijd, omdat Peters ruzie kreeg met de bal.

In de 61 minuut mocht Philippe Rommens aanleggen voor een vrije trap op een mooie plek, maar … op dat moment vielen enkele stadionlampen uit. Er was nog genoeg te zien, maar het KNVB-reglement schrijft dan voor dat het duel stilgelegd moet worden en alleen onder dezelfde condities als daarvoor uitgespeeld mag worden. Weer pauze dus.

Reset
De verlichting kon na een klein half uurtje weer ingeschakeld worden en daar stond Philippe Rommens weer achter de bal. Hij mikte over de muur, dwong Jurjus zich te strekken en zag dat de doelman nog kon redden.

Datzelfde deed Koeman aan de andere kant, nadat Lorenzo Piqué zich in een hoge bal verslikte. Hamdaoui pikte op en was daarna iedereen te snel af. Koeman bleef kalm en ving de stift.

Laatste kans
Een kleine tien minuten voor tijd leek het duel toch nog een winnaar te krijgen: TOP Oss. Lars Hutten, die sterk inviel, stuurde Peters alleen op Jurjus af. De spits nam goed mee, maar kreeg de bal helaas niet langs de keeper. Het bleef bij 0-0.

Opstelling TOP Oss
Koeman; Opdam (31. Piqué), Asmelash (69. Çelik), Stuy van den Herik, Fleuren; O. Rommens, Kaak, Büttner, P. Rommens; Peters en Langedijk (76. Hutten).

Giovanni Büttner werd verkozen tot Man of the Match!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss versterkt zich met Rick Dekker

TOP Oss versterkt zich met Rick Dekker

TOP Oss heeft zich weten te versterken met Rick Dekker. Afgelopen seizoen speelde de middenvelder bij de Graafschap, waar hij tot 24 wedstrijden kwam. Dekker is de tweede aanwinst van...