Home > “Op het scherpst van de snede”
NIEUWS

“Op het scherpst van de snede”

8 maart 2019

TOP Oss is bezig aan een fijne reeks. Telstar en Jong FC Utrecht werden verslagen en het uitduel bij SC Cambuur eindigde in een gelijkspel. Terwijl iedere week enkele basiskrachten ontbraken. Klaas Wels is tevreden over de manier waarop zeven punten bij elkaar gespeeld zijn. “We hebben slechts één tegengoal in 270 minuten voetbal moeten slikken. En dat was ook nog eens een verdwaalde voorzet”, legt de oefenmeester uit. Het staat weer als een huis.

“De teamspirit doet me vooral deugd. Er wordt alles, alles, echt álles gedaan om te winnen. Spelers begaan nuttige overtredingen, maken veel vuile meters, duelleren en loeren tot in de slotminuut op een kans om wedstrijden te beslissen. Is er gevaar voor het eigen doel? Dan is er telkens iemand die goed ingrijpt.”

“Wij hebben een sterk team en de jongens mogen best nog wat schroom van ons afgooien”

Een ander Twente
De miniserie van TOP is fraai, maar valt in het niet bij die van FC Twente. Elf tegenstanders op rij hebben zich stukgebeten op de Tukkers, die vanavond de derde periode kunnen grijpen, en van die elf heeft alleen Roda JC een punt afgesnoept. Wels kan de wederopstanding van de kampioenskandidaat verklaren. “Zij begonnen het seizoen in een 4-3-3 formatie met de punt op het middenveld naar voren. Nu spelen ze vanuit een 4-4-2 systeem en een vlakke middelste linie. Marino Pusic heeft zijn elftal aangepast aan de competitie.”

Dat betekent dat er wat dingen veranderen ten opzichte van de eerdere onderlinge confrontatie, toen TOP met 1-2 zegevierde in Enschede. “We moeten ons afvragen of er nog voldoende ruimte voor de backs is om op te komen. Daarnaast houden wij centraal op het middenveld een mannetje over en zetten zij niet met één, maar met twee spitsen druk op de verdedigers. Het is dus zeker niet hetzelfde als die avond in september.”

Overtuiging
“Wel geloof ik in een nieuw resultaat tegen Twente. Sterker, ik ben er van overtuigd dat het ons gaat lukken”, vervolgt hij met de nodige bravoure. “Wij hebben een sterk team en de jongens mogen best nog wat schroom van ons afgooien. Ik kijk uit naar het eerste fluitsignaal. Zij willen kampioen worden en wij willen Play-Offs halen. Dit duel zal op het scherpst van de snede gespeeld worden. Wat mij betreft zoeken we de grens van het toelaatbare op.”

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Komde ok ut ollinge seizoen?

We hebben nog maar net een prachtjaar afgesloten en nu staat het seizoen 2019/2020 alweer voor de deur! Wat zou het mooi zijn als we nog zo’n tijd mogen beleven. En wat zou het mooi...

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...